AANBOD

Wat je hulpvraag ook is, je komt steeds terecht bij een ervaren en betrokken expert. We luisteren, stellen open vragen en bepalen samen de juiste vervolgstappen om jouw doelen te realiseren. Het team van Puur Zuid maakt je bewust van de kracht in jezelf. Wij planten het zaadje dat je met voldoende water en licht volledig zelf kunt oogsten. 

Puur Zuid is ontstaan vanuit de holistische overtuiging dat jij de beste behandeling geniet, wanneer alle therapeuten die betrokken zijn bij jouw ontwikkeltraject, samen overleggen en met elkaar afstemmen. We werken steeds vanuit dezelfde invalshoek aan jouw geestelijke en lichamelijke gezondheid. Zo wordt je persoonlijke groei telkens versterkt met de kennis en inzichten van zeven specialisten in fysieke en mentale zorg.

Workshopskeyboard_arrow_down

Mindful eating – Familieopstellingen - Mindfulness MBCT

Ga je liever aan de slag met je klachten in een workshop gericht op zelfontplooiing? Bij Puur Zuid organiseren we regelmatig workshops rond thema’s als stress, gezinscommunicatie en mindful eten.

Psychotherapiekeyboard_arrow_down

Integratieve therapie – traumatherapie – gesprekstherapie – relatietherapie

Klachten: depressie, burn-out & stress, identiteitsvragen, levensvragen, relatieproblemen, ...

Bij Puur Zuid starten we met het verkennen van mogelijke onderliggende oorzaken van de problemen die je ervaart. Tijdens de gesprekken nemen we de tijd om de kern van patronen te analyseren en stap voor stap aan je innerlijke bewustwordingsproces te bouwen. Daarnaast zoomen we in op de diepgaande impact van een trauma of een blokkade op je leven. Onze copingmechanismen bepalen in grote mate hoe we ons verhouden tot onszelf en onze omgeving. Tijdens de therapiesessies werken we aan de basis van een gezonde relatie, met je naasten en jezelf. Het doel? Een evenwichtige balans tussen denken, voelen en actie.

Els - Integratief psychotherapeute

"Ik zie therapie als een bewustwordingsproces waar ik als therapeute deel van mag uitmaken, tot de moment dat cliënten zelf genoeg vertrouwen voelen om verder te kunnen. Ik ben heel breed en integratief opgeleid en voel me ervaren genoeg om veel uiteenlopende hulpvragen waar mensen mee komen aan te pakken. Iedereen komt al eens vast te zitten en dan helpt het om een therapeute tegenover je te hebben die je gedachten of gedrag uitdaagt of je innerlijke dialoog wat meer naar buiten brengt. Ik begin steeds met het opbouwen van een vertrouwensrelatie. Protocollaire manieren van werken zijn niet aan mij besteed. Vanuit mijn ervaring en buikgevoel ga ik met iemand aan de slag. De ene persoon met burn-out kan een andere aanpak nodig hebben dan iemand anders met burn-out, en daar zet ik vooral op in: de persoon voor mij als uniek wezen erkennen.

Als de therapeutische relatie goed zit, kan er veel gezegd worden, dit is voor mij de basis van alles. Als er voldoende verbinding, veiligheid en vertrouwen is, kan er ruimte komen voor bewustwording, verandering en groei."

Lichaamstherapiekeyboard_arrow_down

Lichaamsgerichte psychotherapie – Lichaamsbeeld – Lichaamsbewustzijn – Energetische facelift –  Voedingssupplementen

Klachten: lichamelijke dissociatie, negatief lichaamsbeeld, dysmorfofobie (verstoorde lichaamsbeleving), stress, trauma, …

Maak jij moeilijk verbinding met je lichaam? Heb je gedachten die zorgen voor een negatief lichaamsbeeld? Voel jij je beperkt door je lichaam? Een trauma kan vele gevolgen hebben. Ook stress of een disbalans in je leven kan ervoor zorgen dat je je niet meer op je gemak of thuis voelt in je lichaam. Tenslotte heb je maar één lichaam. Stap voor stap leer jij je lichaam kennen en maak je opnieuw verbinding met je lichaam. Onze therapeuten begeleiden je om toe te werken naar een gezonde relatie met je lichaam.

Maak hier kennis met onze therapeuten en hun expertise:
Ludwina – Lichaamsgericht psychotherapeut

"Mensen komen vaak in therapie met kwetsuren of blokkades die hen hinderen in het dagelijkse leven, op het werk, in contact en relatie met anderen. Wat cliënten – soms diepgaand – gekwetst heeft, laat zijn sporen na in het lichaam – stress, onrust, druk, lichamelijke klachten… Deze signalen zijn een leidraad in het therapeutische proces. Via gesprek en met (onder andere) ademhalingstechnieken werk ik met cliënten aan bewustwording van wat er speelt in hun lichaam en help ik hen er mee aan de slag te gaan. Mijn werk is een zoeken naar taal en betekenis, naar herstel van vertrouwen, naar een terug veilig verbinden met zichzelf en belangrijke anderen. Al wat kan helpen om terug grond onder de voeten te krijgen. Daarom werk ik ook lichaamsgericht.

Therapie is voor mij figuurlijk maar ook letterlijk mensen terug in beweging brengen zodat de dingen terug mogen en kunnen gaan stromen."


Anke – Kinesitherapeute

"Ik hecht er veel belang aan om tijd te maken voor mijn cliënten. Ik merk dat dit in de doorsnee praktijk niet altijd het geval is. Ik geloof dat een succesvolle behandeling start bij het opbouwen van een vertrouwensband tussen therapeut en cliënt. Een luisterend oor bieden om eventuele bezorgdheden op te vangen, een open communicatie en een behandeling in samenspraak met de cliënt staan voor mij centraal.
Als jonge therapeute merk ik dat vele lichamelijke ‘kwaaltjes’ onlosmakelijk in verbinding staan met emoties en gedachten. Stress-gerelateerde klachten zijn soms talrijk aanwezig en worden vaak niet correct herkend of zelfs genegeerd. Al te vaak verliezen deze cliënten het vertrouwen in hun eigen lichaam

Graag ben ik hier een coach met als doel opnieuw voeling te krijgen met je lichaam. Het lichamelijk voelen (lichaamsbewustzijn) op één lijn brengen met het lichaamsbeeld is dan ook mijn expertise."


Ann – Lichaamstherapeute

"De energetische facelift verjongt en revitaliseert de cellen van binnen uit. Daardoor is vermindering van rimpels en lijntjes mogelijk. De energetische facelift behandelt de weefsels, klieren en organen van het hele lichaam. Tegelijkertijd wordt jouw denkwijze over het ouder worden energetisch ‘aangepakt’ en lossen beperkende gedachten en gezichtspunten die je hebt over jouw lichaam op. Dit gebeurt allemaal door het lichaam (borst, hals en gezicht) aan te raken met de handen waardoor er specifieke energieën gaan stromen. Het is een zeer ontspannende behandeling voor het hele lichaam en de geest. Een jongere, frissere uitstraling is snel zichtbaar. Je voelt je energieker en helderder van geest na de behandeling! Deze facelift werkt niet alleen op het uiterlijk, ook innerlijk wordt je je bewust van veranderingen. Zoals meer rust, energie en helderheid van geest. Je ervaart meer dankbaarheid voor jouw lichaam en onzekerheden worden minder of verdwijnen helemaal.

Ik vind dit zo'n fijne behandeling omdat de barrière tussen lichaam en geest hier wegvalt. Naast een verjongd gelaat zal ook het gehele lichaam ontspannen en energiek aanvoelen."

Peggy-Marie - Coach - Voedingssupplementen

"Zodra er in je lichaam iets uit balans is, belemmert dit je dagelijkse leven. Dit kan gaan van kleine ongemakken zoals vermoeidheid tot ernstige fysieke klachten. Ze kunnen veroorzaakt worden door tekorten van mineralen, vitamines of andere voedingsstoffen. Ik werk dan ook aanvullend op mijn therapieën met de voedingssupplementen van Urmale. Ze zijn van uitstekende kwaliteit en hun werking is vaak 3 tot 20 keer zo sterk dan gewone plantenpoeders. Alle supplementen zijn ook van plantaardige oorsprong met eveneens plantaardige capsules.

Mijn passie is vooral mensen helpen om zich terug beter te voelen in hun lichaam."


Traumabegeleidingkeyboard_arrow_down

Emotional Freedom Techniques (EFT) – Matrix Reimprinting – Matt Hudson – Access Bars – (Lichaamsgerichte) Psychotherapie 

Klachten: traumaherbeleving (misbruik, kind-ouder relatie, mishandeling, ...), paniekaanvallen, concentratieproblemen, slaapstoornissen, ...

Trauma’s brengen vaak verschillende mentale en fysieke langetermijngevolgen met zich mee. Kleine triggers in het dagelijkse leven kunnen ervoor zorgen dat je het trauma onbewust of bewust op verschillende manieren herbeleeft. Onze traumaspecialisten luisteren met open houding naar je klachten en stellen een behandelingstraject op maat voor. Zowel gesprekstherapie als lichaamsgerichte therapie kunnen onderdeel zijn van dit traject.

Maak hier kennis met onze therapeuten en hun expertise:
Leonie - Holistisch kinesitherapeute

"EFT combineert meerdere technieken en heeft raakvlakken met Explain Pain, EMDR, NLP, acupunctuur… Het doel is om invloed uit te oefenen op het onbewuste brein. In ons onderbewustzijn ontstaat ‘de stressreactie’. Iets wat we niet onder controle hebben maar een enorme impact heeft op ons leven. In ons brein worden er verbindingen gemaakt tussen triggers en ‘de stressreactie’. Die neurologische verbinding blijft bestaan, hoe goed je ook rust en hoe vaak je er ook over praat. Hoe meer triggers (zoals een trauma), hoe vaker ‘de stressreactie’ in gang gezet wordt en hoe lastiger het dagelijks functioneren verloopt. EFT maakt deze verbindingen los door rechtstreeks in te werken op ons onbewuste brein t.h.v. de amygdala. Het biedt een permanente oplossing bij zowel lichamelijke, geestelijke, gedragsmatige als spirituele problemen.

Matrix Reimprinting is een techniek die net als EFT inwerkt op het onbewuste. Deze techniek wordt in combinatie gebruikt met EFT om onverwerkte trauma’s op te lossen. De wetenschap leert ons dat al onze trauma’s liggen opgeslagen in het onderbewustzijn. Deze ervaringen bepalen mee hoe we naar onszelf en de wereld kijken en ze zijn enorm triggerbaar! EFT en MR werken daar in waar het nodig is om deze triggers weg te nemen."

Peggy-Marie - Neurobalancing coach

"Zodra er in het brein iets uit balans is, belemmert dit je dagelijkse leven. Dit kan gaan van kleine ongemakken zoals onzekerheden of nervositeit tot ernstige mentale en fysieke klachten. Meestal worden deze veroorzaakt door grote of kleine trauma's. Via verschillende technieken creëer ik op een heel snelle en effectieve manier een “reset” in je onderbewustzijn zodat je meer in balans komt en de beste versie van jezelf kan worden. Ik haal als het ware de emotionele lading van een trauma weg door Matt Hudson technieken.

Matt Hudson heeft een revolutionaire theorie ontwikkeld, genaamd 'the screen'. Via deze methode is het mogelijk om op één sessie jarenlange lichamelijke en mentale klachten te doorbreken. Wanneer een gebeurtenis in ons leven niet goed verwerkt wordt door het brein, dan wordt dit onbewust voortdurend op onze  Emotional Memory Image (EMI) afgespeeld. Onbewust verooraakt dit een constante toevoer van cortisol, het stresshormoon. Zo raakt ons lichaam uitgeput en zwakt de weerstand af. 85% van onze lichamelijke klachten zijn stress-gerelateerd. Via Matt-Hudson kan ik deze vicieuze cirkel doorbreken en zo de verbonden stressreactie in het brein uitschakelen voor de desbetreffende gebeurtenis. Cliënten ervaren onmiddellijk een opluchting na deze interventie en komen terug in balans.

Mijn passie is vooral mensen helpen om trauma’s achter zich te laten en het leven in balans te leven."

Ann - Lichaamstherapeute

"Access Bars zijn 32 drukpunten die energiebanen vormen door en om het hoofd. Hierin liggen al je ideeën, gedachten, overtuigingen en emoties opgeslagen. Ieder drukpunt staat voor een specifieke context in je leven. Door deze punten (bars), in verschillende combinaties, zachtjes aan te raken ontlaadt alle informatie die daar ligt opgeslagen. Hierdoor ontstaat er meer rust in je hoofd, komt er ruimte en ontspanning in je lijf en creëer je nieuwe mogelijkheden in je leven. Je haalt als het ware oude blokkades weg om ruimte te maken voor nieuwe mogelijkheden. Dit zorgt voor ruimte om meer helpende overtuigingen en emoties te installeren.

Wat gebeurt er tijdens een Bars sessie?

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat cellen ovaal worden als ze beïnvloed worden door gedachten, gevoelens en emoties. Wat kan zorgen voor ongemak of ziekte. Door het nalopen van de Bars kunnen cellen weer hun oorspronkelijke natuurlijke bolvorming aannemen. Tevens is wetenschappelijk aangetoond dat een Access Bars Sessie invloed heeft op het elektrisch functioneren van de hersenen. Tijdens een Bars sessie bewegen de hersengolven naar Theta, de staat van diepe ontspanning vlak voor de slaapfase (Delta). Hierdoor krijg je toegang tot en kun je verandering aanbrengen in vastgezette gedragspatronen, overtuigingen, emoties en meningen die je huidige leven bepalen.

Ik sta er nog steeds van versteld hoe de emotionele en lichamelijke lading van een trauma kan worden verlicht door middel van Access Bars. Het heeft mijn leven veranderd."


Ludwina – Lichaamsgericht psychotherapeute

"Wanneer iemand met een trauma bij mij binnenwandelt, neem ik alle tijd die nodig is om het trauma in een veilige omgeving naar de oppervlakte te laten komen. Werken via het lichaam kan dan een aangename manier zijn om eerst voldoende vertrouwen te creëren. In combinatie met psychotherapie is terugkeren naar je lichaam een fijne aanvulling. Ik neem contact met het lichaam mee in onze gesprekken."

Els – Integratief psychotherapeute

"Het kunnen uitspreken van een trauma kan al enorm veel betekenen voor iemand. Ik luister dan ook met veel aandacht naar het verhaal van mijn cliënt. Veiligheid en vertrouwen is de belangrijkste basis in mijn therapieruimte. Ik zal de cliënt steeds ruimte bieden om de vleugels te spreiden en te kunnen vertellen over het trauma om zo tot die ontlading te komen. Stap voor stap komen we dan bij het integreren van nieuwe inzichten in het huidige leven."

Eetstoornisbegeleidingkeyboard_arrow_down

Voedingspsychologie – Mindful Eating – NLP coaching - Therapeutische coaching

Klachten: eetstoornissen (anorexia, boulimia, binge-eating), emo-eten, Pica, …

Word je gehinderd door eetstoornissen zoals anorexia of boulimia? Wil je je beter in je vel voelen en je eetpatroon veranderen? Wil je actief werken aan de onderliggende triggers van de problemen die je ervaart? Als je klaar bent om die nieuwe weg in te slaan, ben je bij onze ervaren voedingstherapeute aan het juiste adres. Tijdens de sessies focussen we ons volledig op wat nodig is om jouw gevoel en denken op één lijn te brengen. Op die manier krijg je de nodige inzichten in vastgelopen patronen. Calorieën tellen en voedingsschema’s opstellen, passen daarom niet in dit begeleidingstraject. Klaar voor verandering? We werken graag met jou aan een doorbraak!

Dhawli - Voedingstherapeute

"Als diëtiste ben ik uiteraard geboeid door het lichaam en de interactie met voeding. Gaandeweg heb ik zelf ervaren dat er een derde schakel erg belangrijk is om tot een succesresultaat te komen; de geest. Onze gedachten en emoties kunnen we vaak maar moeilijk een plek geven en verwerken. Op die manier ontstaan er patronen en mechanismen die ons helpen te 'overleven'. Een eetstoornis fungeert dan ook als ideale overlevingsstrategie om 'het leven aan te kunnen'. Het biedt ontzettend veel controle, verdoving en disconnectie met alle narigheid.

Vanuit mijn eigen ervaring weet ik dan ook wat er nodig is om los te komen van vastgeroeste patronen en overlevingsmechanismen. Het vraagt bewustwording, maar ook tijd en veel mildheid. Op die manier creëer ik een zachte, maar pittige aanpak om verlost te geraken van hardnekkige eetgedachten en eetpatronen."

Holistische kinesitherapiekeyboard_arrow_down

Manuele therapie – Respiratoire therapie – Lymfedrainage – Dry needling – EMMETT

Klachten: rug- en nekpijn, stressklachten, cvs, fibromyalgie, ademhalingsproblemen (hyperventilatie, mucoviscidose), … 

Bij de behandeling van pijn of andere fysieke ongemakken, kijken we verder dan louter de lichamelijke klachten. Ook emoties spelen een belangrijke rol. Zo kunnen rug- en nekklachten bijvoorbeeld stress gerelateerd zijn. Deze aandoeningen verhelpen we via kinesitherapie en andere evidence based methoden zoals EMMETT Techniek. Daar waar er medisch gezien onvoldoende of geen oorzaak voor lichamelijke klachten gevonden kan worden, helpen de therapeuten van Puur Zuid je verder. Pijn of vermoeidheid kan een reactie zijn op dat wat in het lichaam verscholen zit. Door het lichaam aan te spreken en te activeren, komt er ook beweging in de blokkades die je ervaart.

Maak hier kennis met onze therapeuten en hun expertise:
Leonie - Kinesitherapeute

"Ik ben gespecialiseerd in respiratoire kinesitherapie. Mensen die problemen hebben met ademhalingscontrole door een aandoening, stress of tijdens inspanning kunnen bij mij terecht. Naast het aanleren van controle en dus het stimuleren van het lichaamsbewustzijn hierrond, behandel ik ook patiënten met mucusproblemen. Bijvoorbeeld mucoviscidose, immuundeficiënties, post-pneumonie, RSV, astma, COPD. 

Ik behandel ook cliënten via lymfedrainage die klachten hebben van oedeem. Deze zachte massagetechniek activeert het lymfesysteem meer. Dit wil zeggen dat het lichaam vocht gaat afvoeren. Als een lichaam vocht ophoudt wil dat zeggen dat de natuurlijke drainage van lymfe verstoord is. Dit kan ervoor zorgen dat er bepaalde lichaamsdelen gaan opzwellen, ontsteken of dat een genezingsproces niet goed verloopt omdat de afvalstoffen niet afgevoerd worden.

Manuele therapie focust zich op de spieren en gewrichten. Mijn focus ligt hier op rugproblemen. Ik zorg ervoor dat je vrij bent van blokkades, musculaire spanning en dat je tools meekrijgt voor thuis om op lange termijn je probleem zelf onder controle te krijgen. Ik heb me verdiept in deze behandelingen om de cliënt op een zo holistisch mogelijke wijze te helpen."

Anke - Kinesitherapeute

"Bij mij kan je terecht voor algemene kinesitherapeutische behandelingen, maar dan anders benaderd. In de eerste plaats behandel ik dus de gekende aandoeningen van spieren en gewrichten: rug-en nekklachten, post-operatieve revalidatie, tenniselleboog, een verstuikte enkel,... Ik probeer hierin steeds te streven naar een mooi evenwicht tussen manuele technieken enerzijds en het aanbieden van gepaste oefentherapie anderzijds. 

Ik heb me ook gespecialiseerd in Dry Needling. Met een dunne acupunctuurnaald wordt er in de verdikte gespannen spier geprikt waardoor de spier langzamerhand de spanning loslaat. Het triggerpoint wordt als het ware getriggerd waardoor de spier ontspant. Deze behandeling is heel effectief bij rug-en nekklachten, evenals chronisch gespannen spieren.

Ik hecht veel belang aan tijd maken voor mijn cliënten. Ik merk dat dit in de doorsnee kinepraktijk niet altijd het geval is. Ik geloof dat een succesvolle behandeling start bij het opbouwen van een vertrouwensband tussen therapeut en cliënt."

Ann - Lichaamstherapeute

"Wat ik ontzettend graag doe en tevens ook goed in ben zijn behandelingen met de EMMETT-techniek. Het is een verbazingwekkend zachte en gevoelige spierontspanningstechniek.
Er wordt lichte druk, die je amper voelt, uitgeoefend op de specifieke EMMETT-punten om pijn en ongemak te verminderen, beweging te verbeteren of gespannenheid en beperkte mobiliteit op te heffen. Daardoor komen interne orgaansystemen en spiersystemen van het lichaam weer in balans en zal de levenskwaliteit verbeteren.

Ik geef een impuls aan het bindweefsel dat elk orgaan, elk bot, elk gewricht en elke spier omvat en die impulsen kan doorgeven. Terwijl de lichte druk op de huid wordt doorgegeven aan het bindweefsel en even wordt vastgehouden, kunnen blokkades loskomen en kan het lichaam in korte tijd het evenwicht hervinden. Het zenuwstelsel geeft de stimulatie door aan het brein, waar verdere verwerking plaatsvindt.

Het resultaat is vaak een direct voelbare positieve verandering in het lichaam.
Ik sta nog steeds versteld van de resultaten van deze eenvoudige en zachte techniek."


Bewustwording en coachingkeyboard_arrow_down

Neurobalanced coaching – Matt Hudson methode – Psych-K – Energy Healing

Klachten: verslavingen, laag zelfbeeld, trauma, faalangst, burn-out, blokkerende emoties zoals schaamte, schuld, woede, wantrouwen, …

Maar liefst 95 % van onze dagdagelijkse handelingen wordt gestuurd vanuit het onderbewuste. Onaangename ervaringen nestelen zich in je onderbewustzijn en beïnvloeden je gedrag. Via tal van evidence based technieken zoals de Matt Hudson Methode en Psych-K, doorbreken we de negatieve verbindingen en herstellen we het neurologisch evenwicht. Je ervaart als het ware een “reset” in je brein. Bij Puur Zuid gaan we pro-actief aan de slag zodat je direct vanaf de eerste sessie kunt werken aan resultaat.

Peggy-Marie - Neurobalancing coach

"Zodra er in het brein iets uit balans is, belemmert dit je dagelijkse leven. Dit kan gaan van kleine ongemakken zoals onzekerheden of nervositeit tot ernstige mentale en fysieke klachten. Via verschillende technieken creëer ik op een heel snelle en effectieve manier een “reset” in je onderbewustzijn zodat je meer in balans komt en de beste versie van jezelf kan worden. 

Matt Hudson heeft een revolutionaire theorie ontwikkeld, genaamd 'the screen'. Via deze methode is het mogelijk om op één sessie jarenlange lichamelijke en mentale klachten te doorbreken. Wanneer een gebeurtenis in ons leven niet goed verwerkt wordt door het brein, dan wordt dit onbewust voortdurend afgespeeld. Onbewust verooraakt dit een constante toevoer van cortisol, het stresshormoon. Zo raakt ons lichaam uitgeput en zwakt de weerstand af. Op die manier staat ons lichaam onder een continue stress en krijgt het signalen van de hersenen om "in overleving te gaan", waardoor je blijft vastzitten in oude patronen en gewoontes.

Via Psych-K kan ik deze vicieuze cirkel doorbreken en letterlijk een nieuwe balans neerzetten in het brein. Door deze techniek worden de linker- en rechterhersenhelft terug met elkaar verbonden. Cliënten ervaren onmiddellijk een opluchting na deze interventie en komen terug in balans.

Mijn passie is vooral mensen helpen om trauma’s achter zich te laten en het leven in balans te leven."

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x