Bewustwording & Coaching - Stress & pijn

Maar liefst 88 % van de mensen ervaart een hoog gehalte aan stress in het dagelijkse leven en 1 op 3 jongeren ervaart een grote druk. 61% van de populatie heeft lichamelijke klachten ten gevolge van stress. Onze dagdagelijkse handelingen creëren bij 9 op 10 mensen stressklachten en 1 op de 6 werknemers zit vast in een burn-out. Bij Puur Zuid gaan we pro-actief aan de slag zodat je direct vanaf de eerste sessie kunt werken aan jouw stress- en pijnniveau.


BehandeltechniekenKlachtenTherapeut


Coaching/therapie:
Oefeningen, inzichten en bewustwording in je huidige leefritme. Concrete aanpak van je stressoren.


Stress, burn-out, uitputting, lichamelijke klachten door stress.
Anke

Stress- en pijneducatie:
We nemen 'stress' onder de loep en kijken welke invloed het heeft op jouw lichaam. We bekijken van dichterbij hoe pijn precies werkt en hoe je ermee kan omgaan.Lichamelijke klachten door stress, bv. rug- en nekklachten, gespannen spieren, vermoeidheid, fybromyalgie, CVS, ...


Lichaamsbewustzijn:
Terug in verbinding komen met je lichaam en zo op tijd de lichamelijke signalen van je lichaam aanvoelen bij stress.


Stress, burn-out, uitputting, lichamelijke klachten door stress.Anke - Stress- en pijntherapeute

"Van opleiding ben ik oorspronkelijk kinesitherapeute. Ik voelde dat ik méér kon betekenen voor mijn cliënten bij hun stress- en pijnklachten. Ik heb me dan ook verdiept en bijgeschoold tot stress- en burn-out coach. Verwacht je niet aan de klassieke kinesitherapie. We gaan vooral onderliggend werken. 

Zodra er in je stressniveau iets uit balans is, belemmert dit je dagelijkse leven. Dit kan gaan van kleine ongemakken zoals onzekerheden of nervositeit tot ernstige mentale en fysieke klachten. Via therapie en coaching creëer ik meer inzicht in je onderbewustzijn en je lichaam zodat je meer in balans komt en de beste versie van jezelf kan worden. 

Stress veroorzaakt onbewust een constante toevoer van cortisol en adrenaline, de stresshormonen. Zo raakt ons lichaam uitgeput en zwakt de weerstand af. Op die manier staat ons lichaam onder een continue stress en krijgt het signalen van de hersenen om "in overleving te gaan", waardoor je blijft vastzitten in oude patronen en gewoontes. Het is voor mij ook belangrijk om de huidige stressoren in het leven dichterbij te benaderen en te bespreken.

Ik hecht veel belang aan tijd maken voor mijn cliënten. Ik merk dat dit in de doorsnee praktijk niet altijd het geval is. Ik geloof dat een succesvolle behandeling start bij het opbouwen van een vertrouwensband tussen therapeut en cliënt. Een luisterend oor bieden om eventuele bezorgdheden op te vangen, een open communicatie en een behandeling in samenspraak met de cliënt staan voor mij centraal.

Als jonge therapeute merk ik dat vele lichamelijke ‘kwaaltjes’ onlosmakelijk in verbinding staan met emoties en gedachten. Stress-gerelateerde klachten zijn soms talrijk aanwezig en worden vaak niet correct herkend of zelfs genegeerd. Al te vaak verliezen deze cliënten het vertrouwen in hun eigen lichaamGraag ben ik hier een coach met als doel opnieuw voeling te krijgen met je lichaam. Het lichamelijk voelen (lichaamsbewustzijn) op één lijn brengen met het lichaamsbeeld is dan ook mijn expertise.

Mijn passie is vooral mensen helpen om stress achter zich te laten en het leven in balans te leven."

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x