Holistische kinesitherapie
Osteopathie

Bij de behandeling van pijn of andere fysieke ongemakken, kijken we verder dan louter de lichamelijke klachten. Ook emoties spelen een belangrijke rol. Zo kunnen rug- en nekklachten bijvoorbeeld stress gerelateerd zijn. Deze aandoeningen verhelpen we via evidence based methoden zoals EMMETT Techniek. Daar waar er medisch gezien onvoldoende of geen oorzaak voor lichamelijke klachten gevonden kan worden, helpen de therapeuten van Puur Zuid je verder. Pijn of vermoeidheid kan een reactie zijn op dat wat in het lichaam verscholen zit. Door het lichaam aan te spreken en te activeren, komt er ook beweging in de blokkades die je ervaart.


BehandeltechniekenKlachtenTherapeut
Ostheopathie:
Een holistische combinatiebehandeling van bindweefsel, lymfe, organen, meridianen, spieren, bloedvaten, gewrichten, wervels, ... om 1 klacht op verschillende lagen op te lossen.


Blokkade en pijn van rug, nek, gewrichten en spieren. Darmobstructie, orgaanproblemen.
Hoofdpijn, zenuwpijn.
Vocht vasthouden en nog veel meer...

Zoë


EMMETT:
Een combinatie van directe druk en zachte draaibewegingen om specifieke spiergroepen te ontspannen en het lichaam weer in balans te brengen. Meeste pijn en blokkades verdwijnen na 1-3 sessies.

Pijn en ongemak: rug, hoofd, schouder, knie, voet, enkels, darmen, sinussen, nek, bekkenbodemklachten.
Vochtophoping, blaasproblemen.
Vermoeidheid, gewrichtspijn, spierpijn, fibromyalgie, CVS, en nog veel meer...


AnnRespiratoire therapie:
Ademhalingstherapie door een combinatie van lichaamsbewustzijn, ademhalingsoefeningen en ademhalingscontrole.


Ademhalingsproblemen, hyperventilatie, paniek/angst, stress, mucoviscidose.
Leonie


Lymfedrainage:

Zachte massage van de lymfe in het lichaam voor het afvoeren van vocht en het losmaken van bindweefsel.Oedeem, vochtophoping, gezwollen organen, verkleving van de fascia.


Leonie


Dry Needling:
Ontspannende behandeling waarbij verharde spieren moeiteloos worden losgelaten door het aanprikken van 1 triggerpoint in de spier met 1 dunne naald.

Gespannen, pijnlijke of verkrampte spieren


ZoëWist je dat zowel Leonie als Ann ook traumatherapeut zijn en gespecialiseerd zijn in traumaverwerking? Voor meer informatie over traumaverwerking klik hier.


Maak hier kennis met onze therapeuten en hun expertise:
Zoë - Holistisch osteopaat

"Bij mij kan je terecht voor osteopathische behandelingen, maar dan anders benaderd. In de eerste plaats behandel ik dus de gekende aandoeningen van spieren en gewrichten: rug- en nekklachten, tenniselleboog, ... Ik probeer hierin steeds te streven naar een mooi evenwicht tussen manuele technieken enerzijds en het aanbieden van zachte handbewegingen vanuit de osteopathie anderzijds.

Osteopathie focust zich op het bindweefsel, de organen, bloedvaten, spieren, gewrichten, energiebanen, ... Mijn focus ligt hier op het in evenwicht brengen van alle weefsels in het lichaam. Met osteopathie ga ik net dat laagje dieper dan kinesitherapie. Ik zorg ervoor dat je vrij bent van blokkades, musculaire spanning en dat je tools meekrijgt voor thuis om op lange termijn je probleem zelf onder controle te krijgen. Ik heb me verdiept in deze behandelingen om de cliënt op een zo holistisch mogelijke wijze te helpen."


Ann - Lichaamstherapeute

"Wat ik ontzettend graag doe en tevens ook goed in ben zijn behandelingen met de EMMETT-techniek. Het is een verbazingwekkend zachte en gevoelige spierontspanningstechniek.
Er wordt een zachte aanraking uitgeoefend op de specifieke EMMETT-punten om pijn en ongemak te verminderen, beweging te verbeteren of gespannenheid en beperkte mobiliteit op te heffen. Daardoor komen interne orgaansystemen en spiersystemen van het lichaam weer in balans en zal de levenskwaliteit verbeteren.

Ik geef een impuls aan het bindweefsel dat elk orgaan, elk bot, elk gewricht en elke spier omvat en die impulsen kan doorgeven. Terwijl de lichte druk op de huid wordt doorgegeven aan het bindweefsel en even wordt vastgehouden, kunnen blokkades loskomen en kan het lichaam in korte tijd het evenwicht hervinden. Het zenuwstelsel geeft de stimulatie door aan het brein, waar verdere verwerking plaatsvindt.

Het resultaat is vaak een direct voelbare positieve verandering in het lichaam.
Ik sta nog steeds versteld van de resultaten van deze eenvoudige en zachte techniek."

Leonie - Holistische kinesitherapeute

"Ik ben gespecialiseerd in respiratoire kinesitherapie. Mensen die problemen hebben met ademhalingscontrole door een aandoening, stress, angst of tijdens inspanning kunnen bij mij terecht. Naast het aanleren van controle en dus het stimuleren van het lichaamsbewustzijn hierrond, behandel ik ook patiënten met mucusproblemen. 

Ik behandel ook cliënten via lymfedrainage die klachten hebben van oedeem. Deze zachte massagetechniek activeert het lymfesysteem meer. Dit wil zeggen dat het lichaam vocht gaat afvoeren. Als een lichaam vocht ophoudt wil dat zeggen dat de natuurlijke drainage van lymfe verstoord is. Dit kan ervoor zorgen dat er bepaalde lichaamsdelen gaan opzwellen, ontsteken of dat een genezingsproces niet goed verloopt omdat de afvalstoffen niet afgevoerd worden."

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x