Emoties ontladen via EFT - Leonie - Traumatherapeute

22 maart 2021

In deze editie van het tijdschrift ‘Psychologies’ heeft Anna Legein het over Emotional Freedom Techniques (EFT). Ze geeft heel duidelijk weer hoe een sessie eruit kan zien en geeft info over de techniek.

Als holistisch kinesitherapeut en respiratoir therapeut had ik twee grote patiëntengroepen die ik niet permanent kon helpen in het verleden. Mensen met chronische pijnen en mensen met chronische hyperventilatie kwamen bij mij in behandeling. Ik kon verlichting geven van hun symptomen maar na een week of enkele weken kwamen de klachten steeds terug. Ik merkte dat er bepaalde zaken moesten aangepakt worden op mentaal en emotioneel niveau.

Ik heb me dan ingeschreven bij Anna voor de cursus ‘EFT voor professionelen’. Eerlijk gezegd ben ik ernaartoe gegaan met mijn zeer kritische en sceptische blik maar ik kon het niet ontkennen. De techniek is ongelooflijk. Mijn overtuiging werd steeds groter en groter naarmate de cursus vorderde. Je gaat de oorzaak van het probleem aanpakken in overleg en op het ritme van de patiënt. Na de cursus EFT heb ik de basiscursus Matrix Reïmprinting (MR) vervolledigd, het examen meegedaan en de certificeringsprocedure afgemaakt. Nu heb ik de tools in handen om mensen permanent beterschap te kunnen aanbieden. Anna zal ik altijd dankbaar blijven voor de manier waarop ze de cursus gegeven heeft. Ze staat nog steeds voor ons klaar als we een vraag hebben en dat vind ik fanatstisch. Therapeuten moeten samenwerken in deze maatschappij om ervoor te zorgen dat elke patiënt tot een oplossing kan komen.

Meer weten over Leonie? >>

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x