Littekentherapie - Anke - Kinesiste

2 februari 2021

Littekentherapie

Wat mijn job zo fijn en uitdagend maakt, is dat ik eindeloos kan blijven bijleren en bijscholen. In het najaar van covid-jaar 2020 startte ik met de opleiding littekentherapie die uitgaat van Scar Academy, een samenwerking tussen de Universiteit Antwerpen en OSCARE vzw.

Als kinesitherapeute ben ik het gewend om te werken met spieren en gewrichten. Deze opleiding werpt een nieuw licht op de functie van onze huid, en daarmee samenhangend, de problemen die een niet optimaal functionerende huid met zich meebrengen. Littekens, zoals bijvoorbeeld na brandwonden, worden tijdens de lessen in een ruimere context geplaatst en multidisciplinair benaderd.

Gespreid over een periode van 15 maanden worden door de opleiding verschillende hoorcolleges, online lessen, workshops en training days georganiseerd. In het eerste, theoretische luik wordt onder andere de fysiopathologie van littekens onder de loep genomen. Daarnaast komen heel wat specifieke topics aan bod zoals pijn en jeuk, wondzorg, psychologie en littekens… Verschillende behandelmethoden worden toegelicht. Binnen dit uitgebreide gamma zijn het vooral de manuele technieken die binnen de kinesitherapie toegepast kunnen worden.

Op 6 februari volgt een eerste workshop. Ik kijk alvast uit naar de technieken die aangeleerd zullen worden en hoop deze snel toe te kunnen passen in de praktijk!

Meer info vind je op www.oscare.be

Maak je alvast graag een afspraak? Welkom!

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x