Traumabegeleiding

Als praktijkhuis zijn wij diep gespecialiseerd in het verwerken van trauma's. Ze brengen vaak verschillende mentale en fysieke langetermijngevolgen met zich mee en zijn ook meestal de oorzaak hiervan. Kleine triggers in het dagelijkse leven kunnen ervoor zorgen dat je het trauma onbewust of bewust op verschillende manieren herbeleeft. Onze traumaspecialisten luisteren met open houding naar je klachten en stellen een behandelingstraject op maat voor. Zowel hypnose als lichaamsgerichte methodes kunnen onderdeel zijn van dit traject.

Behandeltechnieken


Klachten


Therapeut


Psych K & Matt Hudson:
Twee verbluffend eenvoudige methodes om je overtuigingen te herschrijven en via visualisatie belemmerende trauma's of emoties te helen.Trauma (misbruik, kind-ouder relatie, mishandeling, ...), beperkende overtuigingen, negatief zelfbeeld, belemmerende emoties (woede, schaamte, schuld, ...)


Ann

Access Bars
Het aanraken van 32 drukpunten op je hoofd voor een ultieme ontspanning en rust in hoofd en lichaam.


Onverwerkte emoties, concentratieproblemen, slaapstoornissen, ...
Voornamelijk behoefte aan rust in hoofd en lichaam.


Ann


Hypnose:
De geest vatbaar maken voor suggesties om bepaalde geestelijke patronen te veranderen of te doorbreken. Een krachtige katalysator naast andere vormen van therapie.


Angsten, trauma, beperkende overtuigingen, negatief zelfbeeld, gebrek aan zelfvertrouwen en zelfzorg, vervelende gewoontes zoals nagelbijten, ..., eetproblemen, claustrofobie, slaapstoornissen, ...

Els Verschueren


Brainspotting:
Een krachtige oogmethode die zich richt op de verwerking van trauma en blokkades door die gebieden in de hersenen te bereiken. Stimulatie van het zelfhelend vermogen van het lichaam.


Trauma (misbruik, kind-ouder relatie, mishandeling, ...), negatief zelfbeeld, angsten, onverwerkte emoties, lichamelijke klachten, hechtingsproblematiek, alle andere negatieve blokkades, ...Ludwina

Els

Katrien

Maak hier kennis met onze therapeuten en hun expertise:

Ann - Traumatherapeute
Access Bars - Psych K - Matt Hudson

"Access Bars zijn 32 drukpunten die energiebanen vormen door en om het hoofd. Hierin liggen al je ideeën, gedachten, overtuigingen en emoties opgeslagen. Ieder drukpunt staat voor een specifieke context in je leven. Door deze punten (bars), in verschillende combinaties, zachtjes aan te raken ontlaadt alle informatie die daar ligt opgeslagen. Hierdoor ontstaat er meer rust in je hoofd, komt er ruimte en ontspanning in je lijf en creëer je nieuwe mogelijkheden in je leven. Je haalt als het ware oude blokkades weg om ruimte te maken voor nieuwe mogelijkheden. Dit zorgt voor ruimte om meer helpende overtuigingen en emoties te installeren.


Matt Hudson heeft een revolutionaire theorie ontwikkeld, genaamd 'the screen'. Via deze methode is het mogelijk om op één sessie jarenlange lichamelijke en mentale klachten te doorbreken. Wanneer een gebeurtenis in ons leven niet goed verwerkt wordt door het brein, dan wordt dit onbewust voortdurend afgespeeld. Onbewust verooraakt dit een constante toevoer van cortisol, het stresshormoon. Zo raakt ons lichaam uitgeput en zwakt de weerstand af. Op die manier staat ons lichaam onder een continue stress en krijgt het signalen van de hersenen om "in overleving te gaan", waardoor je blijft vastzitten in oude patronen en gewoontes.

Via Psych-K kan ik deze vicieuze cirkel doorbreken en letterlijk een nieuwe balans neerzetten in het brein. Door deze techniek worden de linker- en rechterhersenhelft terug met elkaar verbonden. Cliënten ervaren onmiddellijk een opluchting na deze interventie en komen terug in balans."

Els Verschueren - Hypnosetherapeute
Hypnose

"Tijdens een hypnosesessie werk ik met je onderbewustzijn. Je onderbewustzijn is dat deel van jou dat als belangrijkste taak heeft om je veilig te houden. Het waakt als het ware over al je patronen, gewoontes, overtuigingen en motivatieredenen.Door trauma geraken je bewuste en onderbewuste uit balans. Je trauma creëert onveiligheid in jouw onderbewustzijn en zo ontstaan er bijvoorbeeld angsten, zitten bepaalde overtuigingen je in de weg, ontwikkel je gewoontes die niet ondersteunend werken, heb je een negatief zelfbeeld ontwikkeld, ...

Hypnose helpt als het via de bewuste geest nog niet is gelukt om daar verandering in te brengen. Ik breng je via mijn stem in een diepe staat van hypnose om jouw hersengolven zo te laten vertragen dat je onderbewustzijn opstaat voor veranderingen.

Bij het begin van elke sessie bespreken we welke veranderingen nodig zijn om tot een oplossing of gedragsverandering te komen. Als hypnosetherapeute begeleid ik het proces dat hiervoor nodig is. Ik zorg niet voor de verandering, dat doe je zelf, onder mijn begeleiding. Hypnose spreekt jouw zelfhelend vermogen van je onderbewustzijn aan, dat is het mooie van deze techniek. Hypnose kan perfect ingezet worden als aanvulling op een bestaande therapie of opvolging. Het werkt vaak als een krachtige katalysator en brengt veranderingsprocessen in een stroomversnelling."


Ludwina, Katrien & Els De Ryck – Integratief psychotherapeuten
Brainspotting

"Wanneer iemand met een trauma bij ons binnenwandelt, nemen we alle tijd die nodig is om het trauma in een veilige omgeving naar de oppervlakte te laten komen. Werken via het lichaam kan dan een aangename manier zijn om eerst voldoende vertrouwen te creëren. In combinatie met psychotherapie is terugkeren naar je lichaam een fijne aanvulling. We nemen contact met het lichaam mee in onze gesprekken.

‘Brainspotting’ stimuleert en activeert het zelfhelend vermogen van het lichaam. Elke levensgebeurtenis die lichamelijk of emotioneel letsel veroorzaakt, waarbij iemand zich door pijn, angst of verdriet overweldigd voelt, kan zich ontwikkelen tot een blokkade in het lichaam of het brein. Een Brainspot komt overeen met een oogpositie die verbonden is aan de emotionele activatie van deze blokkade. Wanneer onze blik (oogpositie) op deze 'spot' vastgehouden wordt, worden deze gebieden in de hersenen gestimuleerd en aangesproken om zich te gaan ontladen en dus de blokkade op te heffen. Dit zorgt voor diepgaande veranderingsprocessen.

Wij passen brainspotting toe in een breder therapeutisch en integratief proces."

Brainspotting, dat zijn ontstaan kent vanuit EMDR, is een krachtige psychotherapeutische methode die zich richt op het verwerken van bewuste en onbewuste blokkades die ons dagelijks functioneren op een negatieve wijze beïnvloeden. Het is een laagdrempelige en zeer effectieve methode voor verwerking van angstaandoeningen, stressgerelateerde klachten, lichamelijke klachten, hechtingsproblematiek, klachten na trauma en alle andere blokkades die een negatieve invloed hebben op onze kwaliteit van leven in relatie met onszelf en anderen.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x