Traumabegeleiding

Emotional Freedom Techniques (EFT) – Matrix Reimprinting – Access Bars – (Lichaamsgerichte) Psychotherapie 

Klachten: traumaherbeleving (misbruik, kind-ouder relatie, mishandeling, ...), paniekaanvallen, concentratieproblemen, slaapstoornissen, ...

Trauma’s brengen vaak verschillende mentale en fysieke langetermijngevolgen met zich mee. Kleine triggers in het dagelijkse leven kunnen ervoor zorgen dat je het trauma onbewust of bewust op verschillende manieren herbeleeft. Onze traumaspecialisten luisteren met open houding naar je klachten en stellen een behandelingstraject op maat voor. Zowel gesprekstherapie als lichaamsgerichte therapie kunnen onderdeel zijn van dit traject.

Maak hier kennis met onze therapeuten en hun expertise:
Leonie - Traumatherapeute (EFT & Matrix Reimprinting)

"EFT combineert meerdere technieken en heeft raakvlakken met Explain Pain, EMDR, NLP, acupunctuur… Het doel is om invloed uit te oefenen op het onbewuste brein. In ons onderbewustzijn ontstaat ‘de stressreactie’. Iets wat we niet onder controle hebben maar een enorme impact heeft op ons leven. In ons brein worden er verbindingen gemaakt tussen triggers en ‘de stressreactie’. Die neurologische verbinding blijft bestaan, hoe goed je ook rust en hoe vaak je er ook over praat. Hoe meer triggers (zoals een trauma), hoe vaker ‘de stressreactie’ in gang gezet wordt en hoe lastiger het dagelijks functioneren verloopt. EFT maakt deze verbindingen los door rechtstreeks in te werken op ons onbewuste brein t.h.v. de amygdala. Het biedt een permanente oplossing bij zowel lichamelijke, geestelijke, gedragsmatige als spirituele problemen.

Matrix Reimprinting is een techniek die net als EFT inwerkt op het onbewuste. Deze techniek wordt in combinatie gebruikt met EFT om onverwerkte trauma’s op te lossen. De wetenschap leert ons dat al onze trauma’s liggen opgeslagen in het onderbewustzijn. Deze ervaringen bepalen mee hoe we naar onszelf en de wereld kijken en ze zijn enorm triggerbaar! EFT en MR werken daar in waar het nodig is om deze triggers weg te nemen."

Ann - Lichaamstherapeute (Access Bars)

"Access Bars zijn 32 drukpunten die energiebanen vormen door en om het hoofd. Hierin liggen al je ideeën, gedachten, overtuigingen en emoties opgeslagen. Ieder drukpunt staat voor een specifieke context in je leven. Door deze punten (bars), in verschillende combinaties, zachtjes aan te raken ontlaadt alle informatie die daar ligt opgeslagen. Hierdoor ontstaat er meer rust in je hoofd, komt er ruimte en ontspanning in je lijf en creëer je nieuwe mogelijkheden in je leven. Je haalt als het ware oude blokkades weg om ruimte te maken voor nieuwe mogelijkheden. Dit zorgt voor ruimte om meer helpende overtuigingen en emoties te installeren.

Wat gebeurt er tijdens een Bars sessie?

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat cellen ovaal worden als ze beïnvloed worden door gedachten, gevoelens en emoties. Wat kan zorgen voor ongemak of ziekte. Door het nalopen van de Bars kunnen cellen weer hun oorspronkelijke natuurlijke bolvorming aannemen. Tevens is wetenschappelijk aangetoond dat een Access Bars Sessie invloed heeft op het elektrisch functioneren van de hersenen. Tijdens een Bars sessie bewegen de hersengolven naar Theta, de staat van diepe ontspanning vlak voor de slaapfase (Delta). Hierdoor krijg je toegang tot en kun je verandering aanbrengen in vastgezette gedragspatronen, overtuigingen, emoties en meningen die je huidige leven bepalen.

Ik sta er nog steeds van versteld hoe de emotionele en lichamelijke lading van een trauma kan worden verlicht door middel van Access Bars. Het heeft mijn leven veranderd."


Ludwina – Lichaamsgericht psychotherapeute (Brainspotting)

"Wanneer iemand met een trauma bij mij binnenwandelt, neem ik alle tijd die nodig is om het trauma in een veilige omgeving naar de oppervlakte te laten komen. Werken via het lichaam kan dan een aangename manier zijn om eerst voldoende vertrouwen te creëren. In combinatie met psychotherapie is terugkeren naar je lichaam een fijne aanvulling. Ik neem contact met het lichaam mee in onze gesprekken.

Brainspotting, dat zijn ontstaan kent vanuit EMDR, is een krachtige psychotherapeutische methode die zich richt op het verwerken van bewuste en onbewuste blokkades die ons dagelijks functioneren op een negatieve wijze beïnvloeden. Het is een laagdrempelige en zeer effectieve methode voor verwerking van angstaandoeningen, stressgerelateerde klachten, lichamelijke klachten, hechtingsproblematiek, klachten na trauma en alle andere blokkades die een negatieve invloed hebben op onze kwaliteit van leven in relatie met onszelf en anderen.

‘Brainspotting’ stimuleert en activeert het zelfhelend vermogen van het lichaam. Elke levensgebeurtenis die lichamelijk of emotioneel letsel veroorzaakt, waarbij iemand zich door pijn, angst of verdriet overweldigd voelt, kan zich ontwikkelen tot een blokkade in het lichaam of het brein. Een Brainspot komt overeen met een oogpositie die verbonden is aan de emotionele activatie van deze blokkade. Wanneer onze blik (oogpositie) op deze 'spot' vastgehouden wordt, worden deze gebieden in de hersenen gestimuleerd en aangesproken om zich te gaan ontladen en dus de blokkade op te heffen. Dit zorgt voor diepgaande veranderingsprocessen.

Ik pas brainspotting toe in een breder therapeutisch en integratief proces."

Els – Integratief psychotherapeute

"Het kunnen uitspreken van een trauma kan al enorm veel betekenen voor iemand. Ik luister dan ook met veel aandacht naar het verhaal van mijn cliënt. Veiligheid en vertrouwen is de belangrijkste basis in mijn therapieruimte. Ik zal de cliënt steeds ruimte bieden om de vleugels te spreiden en te kunnen vertellen over het trauma om zo tot die ontlading te komen. Stap voor stap komen we dan bij het integreren van nieuwe inzichten in het huidige leven."

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x