Traumabegeleiding

Emotional Freedom Techniques (EFT) – Matrix Reimprinting – Matt Hudson – Access Bars – (Lichaamsgerichte) Psychotherapie 

Klachten: traumaherbeleving (misbruik, kind-ouder relatie, mishandeling, ...), paniekaanvallen, concentratieproblemen, slaapstoornissen, ...

Trauma’s brengen vaak verschillende mentale en fysieke langetermijngevolgen met zich mee. Kleine triggers in het dagelijkse leven kunnen ervoor zorgen dat je het trauma onbewust of bewust op verschillende manieren herbeleeft. Onze traumaspecialisten luisteren met open houding naar je klachten en stellen een behandelingstraject op maat voor. Zowel gesprekstherapie als lichaamsgerichte therapie kunnen onderdeel zijn van dit traject.

Maak hier kennis met onze therapeuten en hun expertise:
Leonie - Holistisch kinesitherapeute

"EFT combineert meerdere technieken en heeft raakvlakken met Explain Pain, EMDR, NLP, acupunctuur… Het doel is om invloed uit te oefenen op het onbewuste brein. In ons onderbewustzijn ontstaat ‘de stressreactie’. Iets wat we niet onder controle hebben maar een enorme impact heeft op ons leven. In ons brein worden er verbindingen gemaakt tussen triggers en ‘de stressreactie’. Die neurologische verbinding blijft bestaan, hoe goed je ook rust en hoe vaak je er ook over praat. Hoe meer triggers (zoals een trauma), hoe vaker ‘de stressreactie’ in gang gezet wordt en hoe lastiger het dagelijks functioneren verloopt. EFT maakt deze verbindingen los door rechtstreeks in te werken op ons onbewuste brein t.h.v. de amygdala. Het biedt een permanente oplossing bij zowel lichamelijke, geestelijke, gedragsmatige als spirituele problemen.

Matrix Reimprinting is een techniek die net als EFT inwerkt op het onbewuste. Deze techniek wordt in combinatie gebruikt met EFT om onverwerkte trauma’s op te lossen. De wetenschap leert ons dat al onze trauma’s liggen opgeslagen in het onderbewustzijn. Deze ervaringen bepalen mee hoe we naar onszelf en de wereld kijken en ze zijn enorm triggerbaar! EFT en MR werken daar in waar het nodig is om deze triggers weg te nemen."

Peggy-Marie - Neurobalancing coach

"Zodra er in het brein iets uit balans is, belemmert dit je dagelijkse leven. Dit kan gaan van kleine ongemakken zoals onzekerheden of nervositeit tot ernstige mentale en fysieke klachten. Meestal worden deze veroorzaakt door grote of kleine trauma's. Via verschillende technieken creëer ik op een heel snelle en effectieve manier een “reset” in je onderbewustzijn zodat je meer in balans komt en de beste versie van jezelf kan worden. Ik haal als het ware de emotionele lading van een trauma weg door Matt Hudson technieken.

Matt Hudson heeft een revolutionaire theorie ontwikkeld, genaamd 'the screen'. Via deze methode is het mogelijk om op één sessie jarenlange lichamelijke en mentale klachten te doorbreken. Wanneer een gebeurtenis in ons leven niet goed verwerkt wordt door het brein, dan wordt dit onbewust voortdurend op onze  Emotional Memory Image (EMI) afgespeeld. Onbewust verooraakt dit een constante toevoer van cortisol, het stresshormoon. Zo raakt ons lichaam uitgeput en zwakt de weerstand af. 85% van onze lichamelijke klachten zijn stress-gerelateerd. Via Matt-Hudson kan ik deze vicieuze cirkel doorbreken en zo de verbonden stressreactie in het brein uitschakelen voor de desbetreffende gebeurtenis. Cliënten ervaren onmiddellijk een opluchting na deze interventie en komen terug in balans.

Mijn passie is vooral mensen helpen om trauma’s achter zich te laten en het leven in balans te leven."

Ann - Lichaamstherapeute

"Access Bars zijn 32 drukpunten die energiebanen vormen door en om het hoofd. Hierin liggen al je ideeën, gedachten, overtuigingen en emoties opgeslagen. Ieder drukpunt staat voor een specifieke context in je leven. Door deze punten (bars), in verschillende combinaties, zachtjes aan te raken ontlaadt alle informatie die daar ligt opgeslagen. Hierdoor ontstaat er meer rust in je hoofd, komt er ruimte en ontspanning in je lijf en creëer je nieuwe mogelijkheden in je leven. Je haalt als het ware oude blokkades weg om ruimte te maken voor nieuwe mogelijkheden. Dit zorgt voor ruimte om meer helpende overtuigingen en emoties te installeren.

Wat gebeurt er tijdens een Bars sessie?

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat cellen ovaal worden als ze beïnvloed worden door gedachten, gevoelens en emoties. Wat kan zorgen voor ongemak of ziekte. Door het nalopen van de Bars kunnen cellen weer hun oorspronkelijke natuurlijke bolvorming aannemen. Tevens is wetenschappelijk aangetoond dat een Access Bars Sessie invloed heeft op het elektrisch functioneren van de hersenen. Tijdens een Bars sessie bewegen de hersengolven naar Theta, de staat van diepe ontspanning vlak voor de slaapfase (Delta). Hierdoor krijg je toegang tot en kun je verandering aanbrengen in vastgezette gedragspatronen, overtuigingen, emoties en meningen die je huidige leven bepalen.

Ik sta er nog steeds van versteld hoe de emotionele en lichamelijke lading van een trauma kan worden verlicht door middel van Access Bars. Het heeft mijn leven veranderd."


Ludwina – Lichaamsgericht psychotherapeute

"Wanneer iemand met een trauma bij mij binnenwandelt, neem ik alle tijd die nodig is om het trauma in een veilige omgeving naar de oppervlakte te laten komen. Werken via het lichaam kan dan een aangename manier zijn om eerst voldoende vertrouwen te creëren. In combinatie met psychotherapie is terugkeren naar je lichaam een fijne aanvulling. Ik neem contact met het lichaam mee in onze gesprekken."

Els – Integratief psychotherapeute

"Het kunnen uitspreken van een trauma kan al enorm veel betekenen voor iemand. Ik luister dan ook met veel aandacht naar het verhaal van mijn cliënt. Veiligheid en vertrouwen is de belangrijkste basis in mijn therapieruimte. Ik zal de cliënt steeds ruimte bieden om de vleugels te spreiden en te kunnen vertellen over het trauma om zo tot die ontlading te komen. Stap voor stap komen we dan bij het integreren van nieuwe inzichten in het huidige leven."

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x