Brainspotting, nieuwe opleiding gevolgd door Ludwina & Els

20 mei 2021

Als holistische praktijk vinden we het erg belangrijk dat we een zo breed mogelijk aanbod hebben voor het behandelen van trauma, depressie, angst, ... Vanuit dat perspectief is elk teamlid dan ook volop aan de slag met het volgen van opleidingen, bijscholingen en extra verdiepingen om jou nog beter te kunnen begeleiden bij jouw hulpvraag.

Ondertussen heeft Ludwina de volledige opleiding van Brainspotting gevolgd. We zijn als praktijk erg trots op deze mooie nieuwe aanwinst qua behandelmethode. Els begint nu aan haar modules voor de opleiding in brainspotting.

Wat is brainspotting?

Brainspotting, dat zijn ontstaan kent vanuit EMDR, is een krachtige psychotherapeutische methode die zich richt op het verwerken van bewuste en onbewuste blokkades die ons dagelijks functioneren op een negatieve wijze beïnvloeden. Het is een laagdrempelige en zeer effectieve methode voor verwerking van angstaandoeningen, stressgerelateerde klachten, lichamelijke klachten, hechtingsproblematiek, klachten na trauma en alle andere blokkades die een negatieve invloed hebben op onze kwaliteit van leven in relatie met onszelf en anderen.

‘Brainspotting’ stimuleert en activeert het zelfhelend vermogen van het lichaam. Elke levensgebeurtenis die lichamelijk of emotioneel letsel veroorzaakt, waarbij iemand zich door pijn, angst of verdriet overweldigd voelt, kan zich ontwikkelen tot een blokkade in het lichaam of het brein. Een Brainspot komt overeen met een oogpositie die verbonden is aan de emotionele activatie van deze blokkade. Wanneer onze blik (oogpositie) op deze 'spot' vastgehouden wordt, worden deze gebieden in de hersenen gestimuleerd en aangesproken om zich te gaan ontladen en dus de blokkade op te heffen. Dit zorgt voor diepgaande veranderingsprocessen.

Ludwina past brainspotting toe in een breder therapeutisch en integratief proces. Alsook Els zat dit toepassing tijdens de therapiesessies.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x