Vragen rond genderdiversiteit? Van harte welkom bij Ludwina!

7 februari 2022

Gisteren was er in het programma TABOE op VRT een aflevering te zien rond genderdiversiteit. Ons teamlid, Ludwina, is hier helemaal in thuis. Zij weet als professional welke zoektocht haar cliënten afleggen rond genderidentiteit. Ludwina, onze lichaamsgerichte psychotherapeute, biedt daarom ook trajecten aan voor mensen die nood hebben aan genderzorg.

Ludwina zoekt samen met de cliënt naar taal en betekenis, naar herstel van vertrouwen, naar een terug veilig verbinden met zichzelf en belangrijke anderen. Al wat kan helpen om terug grond onder de voeten te krijgen. Daarom werkt ze ook lichaamsgericht.

Wat is gender?
Je wordt met mannelijke en/of vrouwelijke geslachtskenmerken geboren, dat is je sekse. Het concept gender slaat op de verwachtingen (kenmerken, eigenschappen,…) die de samenleving creëert rond wat mannelijk en wat vrouwelijk is. Deze verwachtingen zijn cultureel en sociaal bepaald en bepalen mee welke ‘genderrol’ je opneemt. Deze rol kan echter verschillen van hoe je je vanbinnen voelt (je genderidentiteit) en hoe je dit uit (genderexpressie) en er voor zorgen dat je het gevoel hebt niet helemaal jezelf te kunnen of mogen zijn.

Bij Puur Zuid staan we met onze armen open voor diversiteit in het algemeen. We gaan er van uit dat iedereen voluit zichzelf mag zijn. We hebben ook de nodige expertise in huis rond het thema ‘gender’ specifiek en gender-gerelateerde klachten zoals (psychische en fysieke) stress.

Heb je gender-gerelateerde vragen over jezelf, je kind, je partner,… Sta je op de wachtlijst van het UZ Gent en duurt het wel erg lang? Wil je hier over spreken? Wil je je eigen proces aangaan? Wees dan van harte welkom bij Ludwina.

Hier vind je alvast de link naar de aflevering rond genderdiversiteit op VRT:

https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/taboe/2/taboe-s2a7-genderdiversiteit/?fbclid=IwAR3Gd5wuXPViAqDnnrrzfvuA_HZKtea5Ycx6GZ6r0nao6pXCj-aGVKH4qV4

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x