Acupunctuur

Klachten: musculoskeletale pijn (zoals rugpijn, nekpijn en artritis), maag- en darmproblemen, mentale klachten (zoals slaapstoornissen, stress, angst en depressie), neurologische problemen, diabetes, neus-keel-oorproblemen (zoals tinnitus en sinusitis), urologische problemen, problemen met vermageren, verslavingen, allergie├źn, migraine en gynaecologische problemen (zoals fertiliteit, het bevorderen van vruchtbaarheid en menstruatieklachten) en veel meer.

Ervaar je in je dagelijks leven lichamelijke klachten die effect hebben op je mentale toestand? Heb je nood aan een holistische aanpak? Zit je met een lichamelijk probleem waar je niet vanaf geraakt? Dan kan acupunctuur de weg naar verlichting geven, zowel fysiek als geestelijk.

Traditionele Chinese geneeskunde (TCM), waarvan acupunctuur een onderdeel is, vertrekt vanuit de gedachte dat lichamelijke en geestelijke klachten worden veroorzaakt door verstoringen in de energiehuishouding van het lichaam. Met TCM worden deze verstoringen hersteld. Het zet het lichaam en de geest aan zichzelf te genezen. TCM is een eeuwenoude medische discipline die zijn oorsprong vindt in China en gebaseerd is op een holistische benadering van gezondheid en welzijn. Er wordt niet enkel naar de symptomen gekeken, maar gezocht naar de oorzaak van de klacht. Dit alles vormt het startpunt van de behandeling. TCM omvat een breed scala aan methoden, waarvan acupunctuur en cupping enkele van de meest bekende zijn.

Wouter - Acupuncturist

"Vanuit mijn verpleegkundige achtergrond help ik ook mensen als acupuncturist. Met een passie voor holistische gezondheid, verwelkom ik je graag op mijn behandeltafel voor acupunctuur. 

Bij acupunctuur worden specifieke punten op het lichaam gestimuleerd om de stroom van levensenergie, genaamd 'qi', te reguleren. Deze acupunctuurpunten liggen op meridianen, kanalen die door je lichaam lopen en waarlangs qi stroomt. Door deze punten te stimuleren, kan acupunctuur je energiebalans herstellen, pijn verlichten, je doorbloeding verbeteren en het zelfherstellend vermogen van je lichaam activeren.

Door mijn verpleegkundige achtergrond, is acupunctuur een complementaire behandeling aan de westerse geneeskunde en dus ook een verbetering voor jouw gezondheid. De voordelen van acupunctuur zijn naast het verlichten van symptomen en het behandelen van specifieke aandoeningen, ook het bevorderen van diepe ontspanning, het verbeteren van je algehele gezondheid en vitaliteit en het brengen van balans in je lichaam op zowel fysiek als energetisch niveau. 

Zo biedt acupunctuur een holistische benadering van gezondheid en welzijn die zich richt op het herstellen van de natuurlijke balans en harmonie in je lichaam. Deze tijdloze disciplines blijven een waardevolle aanvulling op moderne gezondheidszorgsystemen en bieden een breed scala aan voordelen als je op zoek bent naar een natuurlijke en effectieve benadering van gezondheid en welzijn."

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x