FAQ

Hier kan je veelgestelde vragen terugvinden over onze praktijk Puur Zuid, ons aanbod, terugbetaling, het maken van afspraken, de inhoud van behandelingen en zoveel meer. Neem gerust een kijkje tussen al onze vragen. Heb je dan nog steeds een vraag waar je geen antwoord op hebt gevonden? Stuur dan gerust een mailtje naar de desbetreffende hulpverlener of naar info@puurzuid.be.

Over Puur Zuid

Wat is het concept van Puur Zuid? keyboard_arrow_down

Puur Zuid is ontstaan vanuit de visie dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Heb je een fysieke klacht, dan vindt dit gedeeltelijk ook zijn oorsprong in het mentale/emotionele gebied. Puur Zuid is daarom gespecialiseerd in traumabegeleiding. Trauma is de oorzaak van de meeste lichamelijke klachten. Trauma veroorzaakt namelijk stress in ons onderbewustzijn en als dat blijft aanslepen, steken er zich allerlei lichamelijke klachten de kop op.

Puur Zuid creëert een samenwerkingsverband onder de verschillende complementaire behandelaren om zo de behandeling holistisch te kunnen benaderen: aanpak van lichaam en geest vanuit de verschillende lagen (het bewustzijn, het onderbewustzijn en het lichaam).

Wat is de betekenis van holistisch? keyboard_arrow_down

Holistisch betekent dat je allesomvattend kijkt. Bij Puur Zuid benaderen we de behandeling van geestelijke en lichamelijke klachten dus allesomvattend. We nemen zowel lichaam als geest onder handen waarbij we inspelen op het bewustzijn, onderbewustzijn en het lichaam. Zo krijg je échte balans en harmonie in je leven: door het holistisch behandelen van klachten.

Afspraken maken of annuleren

Is er een algemeen telefoonnummer waar ik iemand op kan bereiken? keyboard_arrow_down

Er is geen algemeen telefoonnummer om de privacy van cliënten te beschermen zodat cliëntendossiers slechts privé besproken kunnen worden met de individuele behandelaar.

Hier vind je wel een overzicht terug van de contactgegevens van het team:

Ann Bogaerts – ann@puurzuid.be – 0491/36.70.22

Céline De Winter – celine@puurzuid.be – 0496/98.30.37

Dhawli Saeyvoet – dhawli@puurzuid.be – 0468/21.82.95 (enkel via sms of whatsapp)

Elke Van Avondt – elke@puurzuid.be – 0476/79.00.50

Els De Ryck – els@puurzuid.be – 0476/98.04.37

Els Verschueren – elsverschueren@puurzuid.be – 0492/47.26.53

Katrien Van Brempt – katrien@puurzuid.be – 0498/70.55.34

Laura Van Sanden – laura@puurzuid.be – 0472/27.37.85

Laurenz Verkruysse – laurenz@puurzuid.be – 0477/98.42.44

Ludwina Degryse – ludwina@puurzuid.be – 0479/77.43.14

Olivia Fonseca – olivia@puurzuid.be – 0471/65.20.03

Pieter Argeerts – pieter@puurzuid.be – 0472/65.72.63

Rianne Borchers – rianne@puurzuid.be – 0456/01.49.13

Kan ik langskomen voor een verkennend gesprek? keyboard_arrow_down

We werken niet met een intake systeem of een receptionist. Je kan ineens een afspraak inplannen bij de behandelaar waar je graag bij wenst te starten. Je kan bij je gekozen behandelaar een eerste afspraak inplannen.

Indien de behandelaar in samenspraak met jou je alsnog graag bij iemand anders laat starten, omdat dat het meest aangewezen is bij jouw hulpvraag, dan zal de behandelaar dit tijdens de sessie zelf melden.

Kan ik mijn afspraak nog annuleren of verplaatsen? keyboard_arrow_down

Een afspraak kan je alleen PERSOONLIJK annuleren per mail of per telefoon met je individuele behandelaar. Kijk hier voor de gegevens van je behandelaar.

VERHINDERD VOOR JE AFSPRAAK?

Mocht er door overmacht een reden zijn waarom je de afspraak moet verzetten of annuleren, dan dien je minimaal 48 uur op voorhand te annuleren. Is het korter dan 48 uur, dan moeten we helaas toch de sessie aanrekenen. Bedankt om je afspraak vrij te maken voor een andere cliënt. Ook jij hebt graag tijdig een afspraak op een vrije plek.

Een eerste afspraak kan niet verzet worden. Wens je deze toch te annuleren? Dan wordt de volledige sessie aangerekend en wordt er geen nieuwe afspraak meer ingepland.

Helaas dienen we deze voorwaarden te hanteren om een lange wachttijd voor anderen en misbruik van het verplaatsen van afspraken te voorkomen.

We houden graag grip op onze agenda en planning. Daarom kan je een gemaakte afspraak niet online annuleren. Mocht dit het geval zijn, neem gerust even persoonlijk contact met ons op.

Therapie per symptoom of probleem

Welke therapie bij faalangst? keyboard_arrow_down

Welke therapie het beste is bij faalangst, hangt af van welke behandelmethode je aanspreekt. Hypnose kan op enkele sessies al een groot verschil maken. Hypnose werkt bij het onderbewustzijn en is een prachtige techniek om je onderbewustzijn terug vertrouwen in zichzelf te geven. Je kan hiervoor terecht bij Els Verschueren.

Maar ook psychotherapie kan een uitweg bieden om aan de slag te gaan met je faalangst als je behoefte hebt aan meer inzichten en verdieping rond dat thema. Je bent van harte welkom bij Ludwina Degryse, Els De Ryck, Elke Van Avondt of Katrien Van Brempt.

Matt Hudson & Psych-K kan op 1 sessie al verbetering geven als er onderliggend negatieve overtuigingen vasthangen aan de faalangst. Ook een trauma kan via 1 sessie met deze technieken al minder druk geven op het thema faalangst. Hiervoor kan je een afspraak maken bij Ann Bogaerts.

Indien je faalangst ook vast zit in je lichaam en je hier een lichamelijke heling op nodig hebt, dan weet Pieter Argeerts zich raad met het uitzuiveren van de faalangst in je onderbewustzijn zodat je lichaam terug kan stromen.

Welke therapie bij stress? keyboard_arrow_down

Welke therapie het beste is bij stress, hangt af van welke behandelmethode je aanspreekt. Mindfulness kan op enkele sessies al een groot verschil maken. Mindfulness is een prachtige techniek om je geest terug tot rust te laten komen. Je kan hiervoor terecht bij Olivia Fonseca. Olivia geeft ook 1-op-1 yoga sessies, dus in combinatie met mindfulness kan yoga ook veel ontspanning geven.

Maar ook psychotherapie kan een uitweg bieden om aan de slag te gaan met datgene wat je stress oplevert als je behoefte hebt aan meer inzichten en verdieping rond dat thema. Je bent van harte welkom bij Ludwina Degryse, Els De Ryck, Elke Van Avondt of Katrien Van Brempt. Katrien is ook gespecialiseerd in loopbaanbegeleiding en burn-out.

Access Bars kan op 1 sessie al stressvermindering geven als je hoofd niet tot rust wil komen. Via een aangename ontspanningstechniek met drukpunten kan je lichaam zich terug ontspannen. Hiervoor kan je een afspraak maken bij Ann Bogaerts.

Indien je stress ook vast zit in je lichaam en je hier een lichamelijke heling op nodig hebt, dan weet Pieter Argeerts zich raad met het uitzuiveren van de stress in je onderbewustzijn zodat je lichaam terug kan stromen.

Welke therapie bij angst? keyboard_arrow_down

Welke therapie het beste is bij angst, hangt af van welke behandelmethode je aanspreekt. Hypnose kan op enkele sessies al een groot verschil maken. Hypnose werkt bij het onderbewustzijn en is een prachtige techniek om je onderbewustzijn terug vertrouwen in zichzelf te geven. Je kan hiervoor terecht bij Els Verschueren.

Maar ook psychotherapie kan een uitweg bieden om aan de slag te gaan met je angst als je behoefte hebt aan meer inzichten en verdieping rond dat thema. Je bent van harte welkom bij Ludwina Degryse, Els De Ryck, Elke Van Avondt of Katrien Van Brempt.

Matt Hudson & Psych-K kan op 1 sessie al verbetering geven als er onderliggend negatieve overtuigingen vasthangen aan de angst. Ook een trauma kan via 1 sessie met deze technieken al minder druk geven op het thema angst. Hiervoor kan je een afspraak maken bij Ann Bogaerts.

Indien je angst ook vast zit in je lichaam en je hier een lichamelijke heling op nodig hebt, dan weet Pieter Argeerts zich raad met het uitzuiveren van de angst in je onderbewustzijn zodat je lichaam terug kan stromen.

Welke therapie voor paniekaanvallen? keyboard_arrow_down

Welke therapie het beste is bij paniekaanvallen, hangt af van welke behandelmethode je aanspreekt. Hypnose kan op enkele sessies al een groot verschil maken. Hypnose werkt bij het onderbewustzijn en is een prachtige techniek om je onderbewustzijn terug vertrouwen in zichzelf te geven. Je kan hiervoor terecht bij Els Verschueren.

Maar ook psychotherapie kan een uitweg bieden om aan de slag te gaan met je paniekaanvallen als je behoefte hebt aan meer inzichten en verdieping rond dat thema. Je bent van harte welkom bij Ludwina Degryse, Els De Ryck, Elke Van Avondt of Katrien Van Brempt. Ludwina werkt hierbij ook lichaamsgericht.

Matt Hudson & Psych-K kan op 1 sessie al verbetering geven als er onderliggend negatieve overtuigingen vasthangen aan de paniekaanvallen. Ook een trauma kan via 1 sessie met deze technieken al minder druk geven op het thema paniekaanvallen. Hiervoor kan je een afspraak maken bij Ann Bogaerts.

Indien je paniekaanvallen ook vast zit in je lichaam en je hier een lichamelijke heling op nodig hebt, dan weet Pieter Argeerts zich raad met het uitzuiveren van de paniekaanvallen in je onderbewustzijn zodat je lichaam terug kan stromen.

Hoe trauma verwerken? keyboard_arrow_down

Welke therapie het beste is bij traumaverwerking, hangt af van welke behandelmethode je aanspreekt. Hypnose kan op enkele sessies al een groot verschil maken. Hypnose werkt bij het onderbewustzijn en is een prachtige techniek om terug ruimte te maken in je onderbewustzijn voor 'het leven'. Je kan hiervoor terecht bij Els Verschueren.

Maar ook psychotherapie kan een uitweg bieden om aan de slag te gaan met je trauma's als je behoefte hebt aan meer inzichten en verdieping rond dat thema. Je bent van harte welkom bij Ludwina Degryse, Els De Ryck, Elke Van Avondt of Katrien Van Brempt.

Ben je op zoek naar een lichaamsgerichte techniek om trauma te verwerken? Dan ben je helemaal welkom bij Ludwina Degryse. Zij gaat aan de slag met brainspotting, een lichaamsgerichte techniek die opgeslagen trauma opkuist.

Matt Hudson & Psych-K kan op 1 sessie al verbetering geven bij het lichter maken van je rugzak. Hiervoor kan je een afspraak maken bij Ann Bogaerts.

Indien je trauma ook vast zit in je lichaam en je hier een lichamelijke heling op nodig hebt, dan weet Pieter Argeerts zich raad met het uitzuiveren van het trauma zodat je lichaam terug kan stromen.

Welke therapie voor welk probleem? keyboard_arrow_down

Welke therapie het beste is voor jou, hangt af van welke behandelmethode je aanspreekt.

Hypnose

Klachten: Angsten, trauma, beperkende overtuigingen, negatief zelfbeeld, gebrek aan zelfvertrouwen en zelfzorg, vervelende gewoontes zoals nagelbijten & ..., eetproblemen, verslavingen, depressie, burn-out, prestatiemoeilijkheden, omgaan met ziekte, claustrofobie, slaapstoornissen, ...

Hypnose werkt diep in op het onderbewustzijn. Je kan hiervoor terecht bij Els Verschueren.

Psychotherapie

Klachten: depressie, burn-out & stress, gendervragen, identiteitsvragen, levensvragen, relatieproblemen, ...

Ook psychotherapie kan een uitweg bieden als je behoefte hebt aan meer inzichten en verdieping rond een thema. 

Je bent van harte welkom bij Ludwina Degryse voor identiteitsvragen, genderzorg en traumaverwerking, bij Els De Ryck voor levensvragen en depressie, bij Elke Van Avondt voor levensvragen, depressie en relatieproblemen of bij Katrien Van Brempt voor levensvragen en burn-out/stress.

Matt Hudson & Psych-K

Klachten: Trauma (misbruik, kind-ouder relatie, mishandeling, ...), beperkende overtuigingen, negatief zelfbeeld, belemmerende emoties (woede, schaamte, schuld, ...), ...

Matt Hudson & Psych-K kan op 1 sessie al verbetering geven als er onderliggend negatieve overtuigingen vasthangen aan het probleem. Ook een trauma kan via 1 sessie met deze technieken al minder druk geven op het leven. Hiervoor kan je een afspraak maken bij Ann Bogaerts.

Access Bars

Klachten: Onverwerkte emoties, concentratieproblemen, slaapstoornissen, ... Voornamelijk behoefte aan rust in hoofd en lichaam.

Access Bars kan op 1 sessie al stressvermindering geven als je hoofd niet tot rust wil komen. Via een aangename ontspanningstechniek met drukpunten kan je lichaam zich terug ontspannen. Hiervoor kan je een afspraak maken bij Ann Bogaerts.

Brainspotting

Klachten: Trauma (misbruik, kind-ouder relatie, mishandeling, ...), negatief zelfbeeld, angsten, onverwerkte emoties, ...

Brainspotting is een krachtige oogmethode die zich richt op de verwerking van trauma en blokkades door die gebieden in de hersenen te bereiken. Hiervoor kan je terecht bij Ludwina Degryse.

Mindfulness

Klachten: Stress, onrust, angst, vermoeidheid, darmklachten, laag zelfbeeld, concentratieproblemen, hormonale disbalans, slecht slapen, onzekerheid, spierpijn, burn-out, verdriet

Mindfulness kan op enkele sessies al een groot verschil maken. Mindfulness is een prachtige techniek om je geest terug tot rust te laten komen. Je kan hiervoor terecht bij Olivia Fonseca. Olivia geeft ook 1-op-1 yoga sessies, dus in combinatie met mindfulness kan yoga ook veel ontspanning geven.

Yoga

Klachten: Stress, onrust, angst, vermoeidheid, darmklachten, laag zelfbeeld, concentratieproblemen, hormonale disbalans, slecht slapen, onzekerheid, spierpijn, burn-out, verdriet

Een reeks van bewegingen met een langzame en ontspannende flow of een meer dynamische, energieke flow: de 1 op 1 yoga sessies worden steeds volledig afgestemd op jouw innerlijke wensen. Ervaring is niet vereist. Bewust bewegen en ademhalen vormen steeds het uitgangspunt van de sessie. Yoga kan een intense ontspanning van het lichaam geven bij regelmatige beoefening. Je voelt het verschil al na 1 sessie bij Olivia Fonseca.

Osteopathie

Klachten: Blokkade en pijn van rug, nek, gewrichten en spieren. Darmobstructie, orgaanproblemen. Hoofdpijn, zenuwpijn. Vocht vasthouden en nog veel meer...

Waar het lichaam beperkingen heeft zorgen we met technieken en aanrakingen voor een betere doorstroom. Deze opheffing van blokkades zal verder een positieve invloed hebben op je ziel. We zoeken samen naar de oorzaken van onevenwicht en creëren door inzichten en behandeling een nieuwe balans. Welkom voor osteopathie bij Pieter Argeerts.

EMMETT

Klachten: Pijn en ongemak: rug, hoofd, schouder, knie, voet, enkels, darmen, sinussen, nek, bekkenbodemklachten. Vochtophoping, blaasproblemen. Vermoeidheid, gewrichtspijn, spierpijn, fibromyalgie, CVS, en nog veel meer...

Een combinatie van directe druk en zachte draaibewegingen om specifieke spiergroepen te ontspannen en het lichaam weer in balans te brengen. Meeste pijn en blokkades verdwijnen na 1-3 sessies bij Ann Bogaerts.

Ons aanbod en de verschillende soorten therapie

Welke therapie heb ik nodig? keyboard_arrow_down

Welke therapie het beste is voor jou, hangt af van welke behandelmethode je aanspreekt.

Hypnose

Klachten: Angsten, trauma, beperkende overtuigingen, negatief zelfbeeld, gebrek aan zelfvertrouwen en zelfzorg, vervelende gewoontes zoals nagelbijten & ..., eetproblemen, verslavingen, depressie, burn-out, prestatiemoeilijkheden, omgaan met ziekte, claustrofobie, slaapstoornissen, ...

Hypnose werkt diep in op het onderbewustzijn. Je kan hiervoor terecht bij Els Verschueren.

Psychotherapie

Klachten: depressie, burn-out & stress, gendervragen, identiteitsvragen, levensvragen, relatieproblemen, ...

Ook psychotherapie kan een uitweg bieden als je behoefte hebt aan meer inzichten en verdieping rond een thema. 

Je bent van harte welkom bij Ludwina Degryse voor identiteitsvragen, genderzorg en traumaverwerking, bij Els De Ryck voor levensvragen en depressie, bij Elke Van Avondt voor levensvragen, depressie en relatieproblemen of bij Katrien Van Brempt voor levensvragen en burn-out/stress.

Matt Hudson & Psych-K

Klachten: Trauma (misbruik, kind-ouder relatie, mishandeling, ...), beperkende overtuigingen, negatief zelfbeeld, belemmerende emoties (woede, schaamte, schuld, ...), ...

Matt Hudson & Psych-K kan op 1 sessie al verbetering geven als er onderliggend negatieve overtuigingen vasthangen aan het probleem. Ook een trauma kan via 1 sessie met deze technieken al minder druk geven op het leven. Hiervoor kan je een afspraak maken bij Ann Bogaerts.

Access Bars

Klachten: Onverwerkte emoties, concentratieproblemen, slaapstoornissen, ... Voornamelijk behoefte aan rust in hoofd en lichaam.

Access Bars kan op 1 sessie al stressvermindering geven als je hoofd niet tot rust wil komen. Via een aangename ontspanningstechniek met drukpunten kan je lichaam zich terug ontspannen. Hiervoor kan je een afspraak maken bij Ann Bogaerts.

Brainspotting

Klachten: Trauma (misbruik, kind-ouder relatie, mishandeling, ...), negatief zelfbeeld, angsten, onverwerkte emoties, ...

Brainspotting is een krachtige oogmethode die zich richt op de verwerking van trauma en blokkades door die gebieden in de hersenen te bereiken. Hiervoor kan je terecht bij Ludwina Degryse.

Mindfulness

Klachten: Stress, onrust, angst, vermoeidheid, darmklachten, laag zelfbeeld, concentratieproblemen, hormonale disbalans, slecht slapen, onzekerheid, spierpijn, burn-out, verdriet

Mindfulness kan op enkele sessies al een groot verschil maken. Mindfulness is een prachtige techniek om je geest terug tot rust te laten komen. Je kan hiervoor terecht bij Olivia Fonseca. Olivia geeft ook 1-op-1 yoga sessies, dus in combinatie met mindfulness kan yoga ook veel ontspanning geven.

Yoga

Klachten: Stress, onrust, angst, vermoeidheid, darmklachten, laag zelfbeeld, concentratieproblemen, hormonale disbalans, slecht slapen, onzekerheid, spierpijn, burn-out, verdriet

Een reeks van bewegingen met een langzame en ontspannende flow of een meer dynamische, energieke flow: de 1 op 1 yoga sessies worden steeds volledig afgestemd op jouw innerlijke wensen. Ervaring is niet vereist. Bewust bewegen en ademhalen vormen steeds het uitgangspunt van de sessie. Yoga kan een intense ontspanning van het lichaam geven bij regelmatige beoefening. Je voelt het verschil al na 1 sessie bij Olivia Fonseca.

Osteopathie

Klachten: Blokkade en pijn van rug, nek, gewrichten en spieren. Darmobstructie, orgaanproblemen. Hoofdpijn, zenuwpijn. Vocht vasthouden en nog veel meer...

Waar het lichaam beperkingen heeft zorgen we met technieken en aanrakingen voor een betere doorstroom. Deze opheffing van blokkades zal verder een positieve invloed hebben op je ziel. We zoeken samen naar de oorzaken van onevenwicht en creëren door inzichten en behandeling een nieuwe balans. Welkom voor osteopathie bij Pieter Argeerts.

EMMETT

Klachten: Pijn en ongemak: rug, hoofd, schouder, knie, voet, enkels, darmen, sinussen, nek, bekkenbodemklachten. Vochtophoping, blaasproblemen. Vermoeidheid, gewrichtspijn, spierpijn, fibromyalgie, CVS, en nog veel meer...

Een combinatie van directe druk en zachte draaibewegingen om specifieke spiergroepen te ontspannen en het lichaam weer in balans te brengen. Meeste pijn en blokkades verdwijnen na 1-3 sessies bij Ann Bogaerts.

Welke therapie voor behandeling van trauma? keyboard_arrow_down

Welke therapie het beste is bij traumaverwerking, hangt af van welke behandelmethode je aanspreekt. Hypnose kan op enkele sessies al een groot verschil maken. Hypnose werkt bij het onderbewustzijn en is een prachtige techniek om terug ruimte te maken in je onderbewustzijn voor 'het leven'. Je kan hiervoor terecht bij Els Verschueren.

Maar ook psychotherapie kan een uitweg bieden om aan de slag te gaan met je trauma's als je behoefte hebt aan meer inzichten en verdieping rond dat thema. Je bent van harte welkom bij Ludwina Degryse, Els De Ryck, Elke Van Avondt of Katrien Van Brempt.

Ben je op zoek naar een lichaamsgerichte techniek om trauma te verwerken? Dan ben je helemaal welkom bij Ludwina Degryse. Zij gaat aan de slag met brainspotting, een lichaamsgerichte techniek die opgeslagen trauma opkuist.

Matt Hudson & Psych-K kan op 1 sessie al verbetering geven bij het lichter maken van je rugzak. Hiervoor kan je een afspraak maken bij Ann Bogaerts.

Indien je trauma ook vast zit in je lichaam en je hier een lichamelijke heling op nodig hebt, dan weet Pieter Argeerts zich raad met het uitzuiveren zodat je lichaam terug kan stromen.

Welke therapie helpt bij stress? keyboard_arrow_down

Welke therapie het beste is bij stress, hangt af van welke behandelmethode je aanspreekt. Mindfulness kan op enkele sessies al een groot verschil maken. Mindfulness is een prachtige techniek om je geest terug tot rust te laten komen. Je kan hiervoor terecht bij Olivia Fonseca. Olivia geeft ook 1-op-1 yoga sessies, dus in combinatie met mindfulness kan yoga ook veel ontspanning geven.

Maar ook psychotherapie kan een uitweg bieden om aan de slag te gaan met datgene wat je stress oplevert als je behoefte hebt aan meer inzichten en verdieping rond dat thema. Je bent van harte welkom bij Ludwina Degryse, Els De Ryck, Elke Van Avondt of Katrien Van Brempt. Katrien is ook gespecialiseerd in loopbaanbegeleiding en burn-out.

Access Bars kan op 1 sessie al stressvermindering geven als je hoofd niet tot rust wil komen. Via een aangename ontspanningstechniek met drukpunten kan je lichaam zich terug ontspannen. Hiervoor kan je een afspraak maken bij Ann Bogaerts.

Indien je stress ook vast zit in je lichaam en je hier een lichamelijke heling op nodig hebt, dan weet Pieter Argeerts zich raad met het uitzuiveren van de stress in je onderbewustzijn zodat je lichaam terug kan stromen.

Welke therapie helpt bij angst? keyboard_arrow_down

Welke therapie het beste is bij angst, hangt af van welke behandelmethode je aanspreekt. Hypnose kan op enkele sessies al een groot verschil maken. Hypnose werkt bij het onderbewustzijn en is een prachtige techniek om je onderbewustzijn terug vertrouwen in zichzelf te geven. Je kan hiervoor terecht bij Els Verschueren.

Maar ook psychotherapie kan een uitweg bieden om aan de slag te gaan met je angst als je behoefte hebt aan meer inzichten en verdieping rond dat thema. Je bent van harte welkom bij Ludwina Degryse, Els De Ryck, Elke Van Avondt of Katrien Van Brempt.

Matt Hudson & Psych-K kan op 1 sessie al verbetering geven als er onderliggend negatieve overtuigingen vasthangen aan de angst. Ook een trauma kan via 1 sessie met deze technieken al minder druk geven op het thema angst. Hiervoor kan je een afspraak maken bij Ann Bogaerts.

Indien je angst ook vast zit in je lichaam en je hier een lichamelijke heling op nodig hebt, dan weet Pieter Argeerts zich raad met het uitzuiveren van de angst zodat je lichaam terug kan stromen.

EMDR therapie, bieden jullie dat aan? keyboard_arrow_down

Wij bieden brainspotting aan. Dat is een vernieuwde versie van EMDR.

Brainspotting is een krachtige oogmethode die zich richt op de verwerking van trauma en blokkades door die gebieden in de hersenen te bereiken. Er komt dan een ontlading vrij in het lichaam en de daarbij horende emoties en gedachten. Zo lost het trauma niet alleen op mentaal en emotioneel niveau op (zoals bij EMDR) maar lost het ook op in het lichaam waardoor lichamelijke klachten gelinkt aan het trauma ook worden losgelaten.

Je kan hiervoor terecht bij Ludwina Degryse, Els de Ryck en Katrien Van Brempt.

Cognitieve gedragstherapie, bieden jullie dat aan? keyboard_arrow_down

Onze psychotherapeuten zijn allen integratief opgeleid, wat wil zeggen dat zij meerdere behandeltechnieken hanteren waaronder ook cognitieve gedragstherapie. Zij werken complementair en holistisch en hebben dan ook een bredere kijk op de menselijke geest.

Cognitieve gedragstherapie alleen biedt onvoldoende ruimte voor het holistisch aanpakken van een klacht of probleem. Daarom zijn onze psychotherapeuten specialist in het integratief benaderen van allerlei mentale blokkades. Zo geniet jij van de beste vorm van psychotherapie en kan je toewerken naar een échte oplossing voor je probleem.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x