Psychotherapie voor mentale gezondheid wordt bespreekbaar gemaakt.

31 januari 2022

De laatste tijd getuigen heel wat bekende vlamingen op verschillende mediakanalen over moeilijkheden met hun mentale gezondheid en hun positieve ervaringen met psychotherapie. Het is erg belangrijk dat deze verhalen gedeeld worden om mentale en pschische ondersteuning en begeleiding in de vorm van psychotherapie bespreekbaar te maken en te normaliseren. Op VRT vertelt zangeres Selah Sue openhartig over de impact van de coronacrisis op haar mentaal welzijn. Ook dat is goed dat hier over gesproken wordt.

Ook bij Puur Zuid merken we dat de coronacrisis vaak een extra belastende factor is bij o.a. stress- en angstklachten. Selah Sue vertelt ook over haar ervaring met Voice Dialogue. Voice Dialogue is een therapeutische methode die helpt om kennis te maken met de verschillende 'ikken' waaruit je persoonlijkheid is opgebouwd, zoals de innerlijke criticus, de perfectionist, de zorger, de genieter enz. Sommige ikken zijn zeer helpend in het dagelijkse leven en anderen saboteren en maken het je soms lastig en zwaar. Voice Dialogue helpt je deze ikken en hun rol beter te leren kennen en zicht te krijgen op hun effect op je functioneren.

De psychotherapeuten Elke, Ludwina en Els bij Puur Zuid zijn in hun integratieve opleiding (Interactionele Vormgeving) opgeleid in deze methode en zetten deze regelmatig in in het therapeutisch proces. Daarnaast werken we bij Puur Zuid ook op de onderliggende en vaak ook onderbewuste lagen van deze verschillende 'ikken' met o.a. Hypnose, EFT, Brainspotting en lichaamswerk.

Beeldfragment van VRT - Selah Sue:

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/kijk/2022/01/27/daf-selahsue-arvato_46202376/

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x