Psychotherapie

Integratieve therapie – traumatherapie – gesprekstherapie – relatietherapie

Klachten: depressie, burn-out & stress, gendervragen, identiteitsvragen, levensvragen, relatieproblemen, ...

Bij Puur Zuid starten we met het verkennen van mogelijke onderliggende oorzaken van de problemen die je ervaart. Tijdens de gesprekken nemen we de tijd om de kern van patronen te analyseren en stap voor stap aan je innerlijke bewustwordingsproces te bouwen. Daarnaast zoomen we in op de diepgaande impact van een trauma of een blokkade op je leven. Onze copingmechanismen bepalen in grote mate hoe we ons verhouden tot onszelf en onze omgeving. Tijdens de therapiesessies werken we aan de basis van een gezonde relatie, met je naasten en jezelf. Het doel? Een evenwichtige balans tussen denken, voelen en actie.

Els - Integratief psychotherapeute

"Ik zie therapie als een bewustwordingsproces waar ik als therapeute deel van mag uitmaken, tot de moment dat cliënten zelf genoeg vertrouwen voelen om verder te kunnen. Ik ben heel breed en integratief opgeleid en voel me ervaren genoeg om veel uiteenlopende hulpvragen waar mensen mee komen aan te pakken. Iedereen komt al eens vast te zitten en dan helpt het om een therapeute tegenover je te hebben die je gedachten of gedrag uitdaagt of je innerlijke dialoog wat meer naar buiten brengt. Ik begin steeds met het opbouwen van een vertrouwensrelatie. Protocollaire manieren van werken zijn niet aan mij besteed. Vanuit mijn ervaring en buikgevoel ga ik met iemand aan de slag. De ene persoon met burn-out kan een andere aanpak nodig hebben dan iemand anders met burn-out, en daar zet ik vooral op in: de persoon voor mij als uniek wezen erkennen.

Als de therapeutische relatie goed zit, kan er veel gezegd worden, dit is voor mij de basis van alles. Als er voldoende verbinding, veiligheid en vertrouwen is, kan er ruimte komen voor bewustwording, verandering en groei."

Ludwina – Lichaamsgericht integratief psychotherapeut

"Mensen zijn welkom voor therapie rond gendervragen en kwetsuren of blokkades die hen hinderen in het dagelijkse leven, op het werk, in contact en relatie met anderen. Wat cliënten – soms diepgaand – gekwetst heeft, laat zijn sporen na in het lichaam – stress, onrust, druk, lichamelijke klachten… Deze signalen zijn een leidraad in het therapeutische proces. Via gesprek en met (onder andere) ademhalingstechnieken werk ik met cliënten aan bewustwording van wat er speelt in hun lichaam en help ik hen er mee aan de slag te gaan. Mijn werk is een zoeken naar taal en betekenis, naar herstel van vertrouwen, naar een terug veilig verbinden met zichzelf en belangrijke anderen. Al wat kan helpen om terug grond onder de voeten te krijgen. Daarom werk ik ook lichaamsgericht.

Therapie is voor mij figuurlijk maar ook letterlijk mensen terug in beweging brengen zodat de dingen terug mogen en kunnen gaan stromen."

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x