Psychotherapie

Integratieve therapie – traumatherapie – gesprekstherapie – relatietherapie

Klachten: depressie, burn-out & stress, gendervragen, identiteitsvragen, levensvragen, relatieproblemen, ...

Bij Puur Zuid starten we met het verkennen van mogelijke onderliggende oorzaken van de problemen die je ervaart. Tijdens de gesprekken nemen we de tijd om de kern van patronen te analyseren en stap voor stap aan je innerlijke bewustwordingsproces te bouwen. Daarnaast zoomen we in op de diepgaande impact van een trauma of een blokkade op je leven. Onze copingmechanismen bepalen in grote mate hoe we ons verhouden tot onszelf en onze omgeving. Tijdens de therapiesessies werken we aan de basis van een gezonde relatie, met je naasten en jezelf. Het doel? Een evenwichtige balans tussen denken, voelen en actie.

Maak hier kennis met onze therapeuten en hun expertise:

Elke – Integratief psychotherapeute & relatietherapeute

"Als onderzoekende persoonlijkheid ga ik steeds met veel open nieuwsgierigheid met de ander in interactie. Respectvol luisteren naar het verhaal, de hulpvraag en de context van de cliënt is wat mijn therapeutisch handelen kenmerkt, steeds vanuit een meerzijdige partijdigheid.

Naast mijn vierjarige opleiding als psychotherapeute in de Interactionele Vormgeving, heb ik me gespecialiseerd in familieopstellingen, trauma-opstellingen, integratieve koppeltherapie. Door mijn brede interesseveld kan ik verschillende thema’s bespreken en heb ik verschillende mogelijke interventies om het potentieel van de persoon te helpen ontdekken.

Als mens bewegen we ons als geheel van lichaam en geest binnen het grotere geheel van onze omgeving en de wereld. Dit geheel wordt meegenomen in het therapeutische proces. Tijdens dit proces gaan we op zoek naar de meest passende aanpak bij jouw individuele vraag. Ik maak gebruik van verschillende therapeutische interventies, gaande van traumatologie, meditatie, stoelenwerk, de taal van popjes, opstellingenwerk, focussen, cognitieve gedragstherapie, EFT, Voice Dialogue, creatieve technieken,… en nog veel meer.

Een waarde als liefde staat voor mij op de voorgrond. Een mens kan niet persoonlijk groeien zonder liefde voor zichzelf, de ander en de omgeving. Daarnaast gebruik ik vertraging om tot een dieper inzicht en bewustwording te komen."

Anne – Psychotherapeute & loopbaan- en studiekeuzebegeleiding

"In een traject voor persoonlijke ontwikkeling en loopbaanbegeleiding help ik jou weer wat vrolijker te leven. Je krijgt je vertrouwen terug en bouwt aan jouw eigenwaarde. Een moeilijke band met een ouder, een stukgelopen relatie met een partner of collega, afscheid van een geliefde, een job of je thuis, narcisme in familie of relaties… Als er moeilijke gebeurtenissen zijn geweest, helpt professionele hulp je verrassend snel vooruit. Dan kan je weer wat lichter door het leven gaan, met zorg voor jezelf.

Wat deze integrale therapie uniek maakt, is de combinatie van technieken, die niet alleen therapeutisch zijn, maar ook coachend. Dit wil zeggen dat je inzicht zult krijgen in je klachten en oorzaken, en dat we ook coachend zullen werken naar je gewenste doelen toe. Bovendien geef ik tools, tips en oefeningen mee die je ook meteen dagelijks kunt toepassen, en die we samen opvolgen. Je kiest bewust voor een nieuwe manier van denken en voor nieuwe overtuigingen. Dit doet je persoonlijk groeien en helpt je bouwen aan eigenwaarde en eigenliefde, en dat is de basis voor geluk. Coaching-technieken helpen je om dit alles te verankeren."

Laurenz – Psychologisch consulent

"Ik richt mij steeds tot de persoon die voor me zit, met als doel een verbinding en beweging tot stand te brengen. Samen met jou duik ik diep in jouw unieke verhaal en geef ik prioriteit aan datgene waar jij behoefte aan hebt. We werken samen om een benadering te vinden die niet alleen effectief is, maar ook goed aansluit en waar jij je goed bij voelt. Of het nu gaat om het gebruik van verbale technieken, lichaamswerk, ademhalingsoefeningen of creatieve methoden, ik sta open voor diverse mogelijkheden die passen bij jou en de context waarin jij op dat moment verkeert.

Mijn missie is om samen op weg te gaan op zoek naar welzijn en balans. Ik neem de tijd om me goed af te stemmen en te begrijpen wat jouw behoeften zijn. Zo ondersteun ik je op jouw herstel- of groeipad. Ik vind het belangrijk om vooral naast mensen te staan in hun zoektocht en een steun te zijn. Therapie is voor mij een moment om even je rugzak uit te gooien en te inventariseren. Samen gooien we er dingen uit die je niet meer nodig hebt en voegen we vaardigheden en liefde toe die je juist meer nodig hebt. Zo ben jij helemaal klaar om alleen verder te gaan doorheen het leven."

Ludwina – Lichaamsgericht integratief psychotherapeute

"Mensen zijn welkom voor therapie rond gendervragen en kwetsuren of blokkades die hen hinderen in het dagelijkse leven, op het werk, in contact en relatie met anderen. Wat cliënten – soms diepgaand – gekwetst heeft, laat zijn sporen na in het lichaam – stress, onrust, druk, lichamelijke klachten… Deze signalen zijn een leidraad in het therapeutische proces. Via gesprek en met (onder andere) ademhalingstechnieken werk ik met cliënten aan bewustwording van wat er speelt in hun lichaam en help ik hen er mee aan de slag te gaan. Mijn werk is een zoeken naar taal en betekenis, naar herstel van vertrouwen, naar een terug veilig verbinden met zichzelf en belangrijke anderen. Al wat kan helpen om terug grond onder de voeten te krijgen. Daarom werk ik ook lichaamsgericht.

Therapie is voor mij figuurlijk maar ook letterlijk mensen terug in beweging brengen zodat de dingen terug mogen en kunnen gaan stromen."

Ann-Sofie - Psychologe & systeemtherapeute

"Voor mij is spreken over wat er binnen in je omgaat net zoals drinken, ademen of bewegen: als je het niet (diepgaand) genoeg doet, zal dat zich wreken. Dat kan zich uiten in angst of paniek, vluchten in werk, te veel eten/drinken, je afzonderen, conflicten met je partner, familie of vrienden, verslavingsdrang, zeurende pijn, zware stress, in een negatieve spiraal terechtkomen, enz. Dan is het tijd om samen te gaan uitpluizen hoe dat zo is gekomen en hoe je je terug wat lichter en vrijer kan voelen.

Als therapeute hecht ik veel belang aan échte connectie, verbondenheid, zelfzorg, warmte, liefde, de kracht van kwetsbaarheid, ... Ik wil jou als mens leren kennen, hoe jij ingebed bent in je omgeving en wat er in jouw leven toe heeft geleid dat het momenteel stroef loopt. Ik luister met een open mind en oprechte nieuwsgierigheid naar jouw bezorgdheden, en bied je tools en handvaten om je leven terug te leiden zoals jij dat graag zou willen. Therapie gaat voor mij hand in hand met veiligheid en vertrouwen. Ik ben dan ook erg transparant, stem vaak af en werk met duidelijke grenzen zodat er met veel respect omgegaan wordt met wat je vertelt. Welkom alvast!"

Els - Integratief psychotherapeute

"Ik zie therapie als een bewustwordingsproces waar ik als therapeute deel van mag uitmaken, tot de moment dat cliënten zelf genoeg vertrouwen voelen om verder te kunnen. Ik ben heel breed en integratief opgeleid en voel me ervaren genoeg om veel uiteenlopende hulpvragen waar mensen mee komen aan te pakken. Iedereen komt al eens vast te zitten en dan helpt het om een therapeute tegenover je te hebben die je gedachten of gedrag uitdaagt of je innerlijke dialoog wat meer naar buiten brengt. Ik begin steeds met het opbouwen van een vertrouwensrelatie. Protocollaire manieren van werken zijn niet aan mij besteed. Vanuit mijn ervaring en buikgevoel ga ik met iemand aan de slag. De ene persoon met burn-out kan een andere aanpak nodig hebben dan iemand anders met burn-out, en daar zet ik vooral op in: de persoon voor mij als uniek wezen erkennen.

Als de therapeutische relatie goed zit, kan er veel gezegd worden, dit is voor mij de basis van alles. Als er voldoende verbinding, veiligheid en vertrouwen is, kan er ruimte komen voor bewustwording, verandering en groei."

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x