Psychotherapie

Integratieve therapie – traumatherapie – gesprekstherapie – relatietherapie

Klachten: depressie, burn-out & stress, gendervragen, identiteitsvragen, levensvragen, relatieproblemen, ...

Bij Puur Zuid starten we met het verkennen van mogelijke onderliggende oorzaken van de problemen die je ervaart. Tijdens de gesprekken nemen we de tijd om de kern van patronen te analyseren en stap voor stap aan je innerlijke bewustwordingsproces te bouwen. Daarnaast zoomen we in op de diepgaande impact van een trauma of een blokkade op je leven. Onze copingmechanismen bepalen in grote mate hoe we ons verhouden tot onszelf en onze omgeving. Tijdens de therapiesessies werken we aan de basis van een gezonde relatie, met je naasten en jezelf. Het doel? Een evenwichtige balans tussen denken, voelen en actie.

Maak hier kennis met onze therapeuten en hun expertise:

Elke – Integratief psychotherapeute & relatietherapeute

"Als onderzoekende persoonlijkheid ga ik steeds met veel open nieuwsgierigheid met de ander in interactie. Respectvol luisteren naar het verhaal, de hulpvraag en de context van de cliënt is wat mijn therapeutisch handelen kenmerkt, steeds vanuit een meerzijdige partijdigheid.

Naast mijn vierjarige opleiding als psychotherapeute in de Interactionele Vormgeving, heb ik me gespecialiseerd in familieopstellingen, trauma-opstellingen, integratieve koppeltherapie. Door mijn brede interesseveld kan ik verschillende thema’s bespreken en heb ik verschillende mogelijke interventies om het potentieel van de persoon te helpen ontdekken.

Als mens bewegen we ons als geheel van lichaam en geest binnen het grotere geheel van onze omgeving en de wereld. Dit geheel wordt meegenomen in het therapeutische proces. Tijdens dit proces gaan we op zoek naar de meest passende aanpak bij jouw individuele vraag. Ik maak gebruik van verschillende therapeutische interventies, gaande van traumatologie, meditatie, stoelenwerk, de taal van popjes, opstellingenwerk, focussen, cognitieve gedragstherapie, EFT, Voice Dialogue, creatieve technieken,… en nog veel meer.

Een waarde als liefde staat voor mij op de voorgrond. Een mens kan niet persoonlijk groeien zonder liefde voor zichzelf, de ander en de omgeving. Daarnaast gebruik ik vertraging om tot een dieper inzicht en bewustwording te komen."

Laurenz – Psychologisch consulent

"Ik richt mij steeds tot de persoon die voor me zit, met als doel een verbinding en beweging tot stand te brengen. Samen met jou duik ik diep in jouw unieke verhaal en geef ik prioriteit aan datgene waar jij behoefte aan hebt. We werken samen om een benadering te vinden die niet alleen effectief is, maar ook goed aansluit en waar jij je goed bij voelt. Of het nu gaat om het gebruik van verbale technieken, lichaamswerk, ademhalingsoefeningen of creatieve methoden, ik sta open voor diverse mogelijkheden die passen bij jou en de context waarin jij op dat moment verkeert.

Mijn missie is om samen op weg te gaan op zoek naar welzijn en balans. Ik neem de tijd om me goed af te stemmen en te begrijpen wat jouw behoeften zijn. Zo ondersteun ik je op jouw herstel- of groeipad. Ik vind het belangrijk om vooral naast mensen te staan in hun zoektocht en een steun te zijn. Therapie is voor mij een moment om even je rugzak uit te gooien en te inventariseren. Samen gooien we er dingen uit die je niet meer nodig hebt en voegen we vaardigheden en liefde toe die je juist meer nodig hebt. Zo ben jij helemaal klaar om alleen verder te gaan doorheen het leven."

Ludwina – Lichaamsgericht integratief psychotherapeute

"Mensen zijn welkom voor therapie rond gendervragen en kwetsuren of blokkades die hen hinderen in het dagelijkse leven, op het werk, in contact en relatie met anderen. Wat cliënten – soms diepgaand – gekwetst heeft, laat zijn sporen na in het lichaam – stress, onrust, druk, lichamelijke klachten… Deze signalen zijn een leidraad in het therapeutische proces. Via gesprek en met (onder andere) ademhalingstechnieken werk ik met cliënten aan bewustwording van wat er speelt in hun lichaam en help ik hen er mee aan de slag te gaan. Mijn werk is een zoeken naar taal en betekenis, naar herstel van vertrouwen, naar een terug veilig verbinden met zichzelf en belangrijke anderen. Al wat kan helpen om terug grond onder de voeten te krijgen. Daarom werk ik ook lichaamsgericht.

Therapie is voor mij figuurlijk maar ook letterlijk mensen terug in beweging brengen zodat de dingen terug mogen en kunnen gaan stromen."

Katrien - Integratief psychotherapeute & HSP coach & loopbaanbegeleider

"Als IV therapeut en integratieve psychotherapeut vind ik het een enorme meerwaarde om lichaam en geest in z'n totaliteit te bekijken. Ik benader jouw hulpvraag, doel, probleem en verhaal gevoelsmatig, non-verbaal, lichaamsgericht, gedragsmatig, cognitief, creatief en intuïtief. Werken op maat staat voor mij op nr. 1: jouw verhaal is uniek en ik ben daarin graag jouw gids. Ik ben de katalysator voor wat jij op dat moment nodig hebt. Op jouw tempo gaan we samen in interactie en dialoog door middel van mijn grootste troef: verbinding. Voelen - denken - handelen weer in balans brengen is hierbij vaak helpend.

Je kan voor allerlei thema's bij mij terecht en heb een speciale band met hoogsensitiviteit. Ik ben zelf hoogsensitief. Ik volgde extra vorming over hoogsensitieve personen en deed veel ervaring op in het begeleiden hiervan. Wil je een luisterend oor voor jouw levensverhaal of wil je hiermee graag in interactie gaan? Ik luister naar jou en biedt graag ruimte voor jouw noden. Thema’s die me nauw aan het hart liggen zijn dan ook: hoogsensitiviteit, stress, faalangst, perfectionisme, pleasen, codependentiepatronen, aandachtsproblemen, burn-out, ... Wees welkom."

Els - Integratief psychotherapeute

"Ik zie therapie als een bewustwordingsproces waar ik als therapeute deel van mag uitmaken, tot de moment dat cliënten zelf genoeg vertrouwen voelen om verder te kunnen. Ik ben heel breed en integratief opgeleid en voel me ervaren genoeg om veel uiteenlopende hulpvragen waar mensen mee komen aan te pakken. Iedereen komt al eens vast te zitten en dan helpt het om een therapeute tegenover je te hebben die je gedachten of gedrag uitdaagt of je innerlijke dialoog wat meer naar buiten brengt. Ik begin steeds met het opbouwen van een vertrouwensrelatie. Protocollaire manieren van werken zijn niet aan mij besteed. Vanuit mijn ervaring en buikgevoel ga ik met iemand aan de slag. De ene persoon met burn-out kan een andere aanpak nodig hebben dan iemand anders met burn-out, en daar zet ik vooral op in: de persoon voor mij als uniek wezen erkennen.

Als de therapeutische relatie goed zit, kan er veel gezegd worden, dit is voor mij de basis van alles. Als er voldoende verbinding, veiligheid en vertrouwen is, kan er ruimte komen voor bewustwording, verandering en groei."

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x