Lichaamstherapie

Maak jij moeilijk verbinding met je lichaam? Heb je gedachten die zorgen voor een negatief lichaamsbeeld? Voel jij je beperkt door je lichaam? Een trauma kan vele gevolgen hebben. Ook stress of een disbalans in je leven kan ervoor zorgen dat je je niet meer op je gemak of thuis voelt in je lichaam. Tenslotte heb je maar één lichaam. Stap voor stap leer jij je lichaam kennen en maak je opnieuw verbinding met je lichaam. Ludwina begeleidt je om toe te werken naar een gezonde relatie met je lichaam.

Maar ook fysieke blokkades en ongemak kunnen je algemeen functioneren belemmeren. Blijf niet zitten met lichamelijke pijn. Bij de behandeling van pijn of andere fysieke ongemakken, kijken we verder dan louter de lichamelijke klachten. Ook emoties spelen een belangrijke rol. Zo kunnen rug- en nekklachten bijvoorbeeld stress gerelateerd zijn. Deze aandoeningen verhelpt Ann via evidence based methoden zoals EMMETT Techniek.


Behandeltechnieken


Klachten


Therapeut


Neo Emotional Release:
Diepgaande techniek die de spanning van geblokkeerde emoties in het lichaam opheft waardoor de lading van trauma en ziekten wordt losgelaten en je opnieuw verbinding krijgt met je lichaam en emoties.Onverwerkte en belemmerende emoties (woede, schaamte, schuld, verdriet, ...) en trauma vastgezet in het lichaam, chronische ziekten (door onderdrukking emoties).


Céline

EMMETT:
Een combinatie van directe druk en zachte draaibewegingen om specifieke spiergroepen te ontspannen en het lichaam weer in balans te brengen. Meeste pijn en blokkades verdwijnen na 1-3 sessies.
Pijn en ongemak: rug, hoofd, schouder, knie, voet, enkels, darmen, sinussen, nek, bekkenbodemklachten.
Vochtophoping, blaasproblemen.
Vermoeidheid, gewrichtspijn, spierpijn, fibromyalgie, CVS, en nog veel meer...


Ann

Lichaamsbewustzijn:
Gesprekstherapie in combinatie met meer voelen en bewustwording van wat er speelt in het lichaam via o.a. ademhalingstechnieken en ademhalingsoefeningen om terug in verbinding te komen met je lichaam.Gendervragen, dysmorfofobie (verstoorde lichaamsbeleving), stress, trauma, angst, lichamelijke dissociatie, negatief lichaamsbeeld, ademhalingsproblemen, hyperventilatie, paniek/angst, stress.


Ludwina


Maak hier kennis met onze therapeuten en hun expertise:
Céline - Lichaamstherapeute NER

"Het ontladen van een emotie of trauma vindt zijn uitgang via het lichaam. De energetische lading van emoties zet zich vast in ons lichaam. Neo Emotional Release is een diepgaande zachte en gevoelige ontladingstechniek.
Door middel van aanraking, (intensieve) ademhaling en interactie benaderen we blokkades die we ontladen en transformeren. Zo kan je lichaam fysieke en emotionele pijn en ongemak transformeren in ontspanning

In de wereld van vandaag stellen we ons steeds meer open voor de emotionele genezing van gebeurtenissen doorheen het leven en dat is exact wat Neo Emotional Release jou brengt. Je ervaart een bevrijding van emotionele spanning die zich door de jaren heen heeft opgehoopt."

Hoe kan NER jou helpen?

Soms voelt het veiliger om onszelf te beschermen van het oncomfortabele gevoel dat onze emoties meebrengen. Dit beschermingsmechanisme krijgen we mee door onze opvoeding, traumatische ervaringen, sociaal-culturele of genetische invloeden. Net zoals herinneringen zich opslagen in ons brein, zet de energetische lading van onverwerkte emoties zich vast in ons lichaam. Op termijn creëert dit pijn en spanning en, als het lang genoeg aanhoudt, ook chronische ziekte.

Door een veilige ruimte te creëren waarin de authentieke expressie van onze emoties geuit mag worden, wordt je innerlijke zelfliefde aangewakkerd. Neo Emotional Release is een diepgaande techniek die op holistische wijze de spanning van geblokkeerde emoties opheft en bevrijdt. De intentie van een sessie is de relatie tot jouw emotionele wereld te transformeren.

Jouw lichaam gidst mij van nature uit naar contractie of vastzittende energie van onverwerkte emoties. Tijdens een sessie gebruik ik aanraking, (intensieve) ademhaling en directe communicatie zodat we blokkades kunnen benaderen, omarmen en transformeren.

De methode is afgestemd op jouw uniek lichaamsritme. Ik vertrouw op de taal die jouw lichaam spreekt en waar jouw onderbewustzijn klaar voor is. Neo Emotional Release werkt diepgaand in op de fysieke, emotionele en energetische lagen van jouw lichaam. Het ondersteunt je emotionele regulering, je zelfbewustzijn en je veerkracht. Verder brengt het jou:

  • Veiligheid om weer in je lichaam te zijn
  • Een diepere verbinding met je emoties, behoeften en verlangens
  • Bevrijding van emotionele spanning die zich door de jaren heen heeft opgehoopt
  • Ontlading van onderliggende factoren bij spierspanning en ziekte
  • Meer stroming en vrijheid in je lichaam
  • De mogelijkheid om een diepere staat van zelfliefde te ervaren
  • Een diepere connectie met jezelf, je hart en je intuïtie

"Aanvullend begeleid ik Inner Guidance sessies om de relatie tot jouw lichaam te herstellen. Een diepe connectie met je lichaam is essentieel om je authentieke stem te laten spreken. Tijdens deze sessies maken we gebruik van verschillende benaderingen, waaronder coaching, meditatie, belichaming, regulering van het zenuwstelsel en integratie.

Voel je de roeping? Ik plan graag met jou een gratis kennismakingsgesprek in."


Ann - Lichaamstherapeute

"Wat ik ontzettend graag doe en tevens ook goed in ben zijn behandelingen met de EMMETT-techniek. Het is een verbazingwekkend zachte en gevoelige spierontspanningstechniek.
Er wordt een zachte aanraking uitgeoefend op de specifieke EMMETT-punten om pijn en ongemak te verminderen, beweging te verbeteren of gespannenheid en beperkte mobiliteit op te heffen. Daardoor komen interne orgaansystemen en spiersystemen van het lichaam weer in balans en zal de levenskwaliteit verbeteren. Ik geef een impuls aan het bindweefsel dat elk orgaan, elk bot, elk gewricht en elke spier omvat en die impulsen kan doorgeven. 

Terwijl de lichte druk op de huid wordt doorgegeven aan het bindweefsel en even wordt vastgehouden, kunnen blokkades loskomen en kan het lichaam in korte tijd het evenwicht hervinden. Het zenuwstelsel geeft de stimulatie door aan het brein, waar verdere verwerking plaatsvindt. Het resultaat is vaak een direct voelbare positieve verandering in het lichaam. Ik sta nog steeds versteld van de resultaten van deze eenvoudige en zachte techniek."

Wat is de EMMETT-techniek?

Deze behandelmethode prikkelt het neuro-musculaire systeem zodanig dat het leidt tot een zo optimaal mogelijke homeostase (het in evenwicht zijn van alle functies in het lichaam, zoals temperatuur, zuurgraad, bloeddruk en ademhaling) en het vermogen van het lichaam dit evenwicht te behouden, ondanks omgevingsinvloeden.

Vanuit de wetenschap met betrekking tot de ‘critical point analysis’ is bekend dat, in een uiterst complex systeem als het lichaam, de juiste aanraking van een specifiek ‘critical point’(receptoren) kan leiden tot grootse effecten. En juist deze benadering volgt de Emmett Techniek, de prikkeling van een tweetal receptoren, de sensorische en de musculaire. Deze groepen van receptoren kruizen elkaar veelvuldig op diverse punten van het lichaam, welke cruciaal blijken te zijn waar het gaat om het deblokkeren van spieren, pezen, organen, botten en vaak zelfs emoties.

Bij de Emmett Techniek wordt een combinatie van directe (uiterst zachte) druk en zachte draaibewegingen gebruikt om specifieke spiergroepen te ontspannen en het lichaam weer in balans te brengen. De resultaten zijn vaak spectaculair en kunnen direct optreden. Veel cliënten ervaren al tijdens de behandeling pijnvermindering en een toegenomen souplesse.


Ludwina – Lichaamsgericht psychotherapeut – Genderzorg

"Mensen komen vaak in therapie met kwetsuren of blokkades die hen hinderen in het dagelijkse leven, op het werk, in contact en relatie met anderen. Wat cliënten – soms diepgaand – gekwetst heeft, laat zijn sporen na in het lichaam – stress, onrust, druk, lichamelijke klachten… Deze signalen zijn een leidraad in het therapeutische proces. Via gesprek en met (onder andere) ademhalingstechnieken werk ik met cliënten aan bewustwording van wat er speelt in hun lichaam en help ik hen er mee aan de slag te gaan. Mijn werk is een zoeken naar taal en betekenis, naar herstel van vertrouwen, naar een terug veilig verbinden met zichzelf en belangrijke anderen. Al wat kan helpen om terug grond onder de voeten te krijgen. Daarom werk ik ook lichaamsgericht.

Ik ben tevens erkend zorgverlener bij het Transgender Infopunt. Transgender personen en mensen uit hun omgeving kunnen bij mij terecht met hun (zorg)vragen over genderontwikkeling, genderidentiteit, transitie, en aanverwante thema’s. Een zoektocht naar je eigen genderidentiteit gaat niet zelden gepaard met een verhoogde psychische kwetsbaarheid, stressklachten en relationele problemen. Ook in deze begeleidingen staat het (opnieuw) verbinding aangaan met jezelf en belangrijke anderen centraal. Ik schrijf, indien gewenst, verwijsbrieven voor behandelende artsen (hormonen en chirurgie). Deze brief is steeds deel van een therapeutisch proces, dat vertrekt vanuit een hulpvraag en dat minstens een aantal sessies duurt.

Therapie is voor mij figuurlijk maar ook letterlijk mensen terug in beweging brengen zodat de dingen terug mogen en kunnen gaan stromen."

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x