Lichaamstherapie

Maak jij moeilijk verbinding met je lichaam? Heb je gedachten die zorgen voor een negatief lichaamsbeeld? Voel jij je beperkt door je lichaam? Een trauma kan vele gevolgen hebben. Ook stress of een disbalans in je leven kan ervoor zorgen dat je je niet meer op je gemak of thuis voelt in je lichaam. Tenslotte heb je maar één lichaam. Stap voor stap leer jij je lichaam kennen en maak je opnieuw verbinding met je lichaam. Onze therapeuten begeleiden je om toe te werken naar een gezonde relatie met je lichaam.


Behandeltechnieken


Klachten


Therapeut


Brainspotting:
Een krachtige methode die zich richt op de verwerking van trauma en blokkades door die gebieden in de hersenen te bereiken.


Trauma, lichamelijke dissociatie.
Ludwina
Lichaamsgerichte psychotherapie:
Gesprekstherapie in combinatie met meer voelen en bewustwording van wat er speelt in het lichaam.
Gendervragen, dysmorfofobie (verstoorde lichaamsbeleving), stress, trauma, angst, lichamelijke dissociatie, negatief lichaamsbeeld.

Lichaamsbewustzijn:
Een combinatie van ademhalingstechnieken en ademhalingsoefeningen om terug in verbinding te komen met je lichaam.

Ademhalingsproblemen, hyperventilatie, paniek/angst, stress.Maak hier kennis met onze therapeuten en hun expertise:
Ludwina – Lichaamsgericht psychotherapeut – Genderzorg

"Mensen komen vaak in therapie met kwetsuren of blokkades die hen hinderen in het dagelijkse leven, op het werk, in contact en relatie met anderen. Wat cliënten – soms diepgaand – gekwetst heeft, laat zijn sporen na in het lichaam – stress, onrust, druk, lichamelijke klachten… Deze signalen zijn een leidraad in het therapeutische proces. Via gesprek en met (onder andere) ademhalingstechnieken werk ik met cliënten aan bewustwording van wat er speelt in hun lichaam en help ik hen er mee aan de slag te gaan. Mijn werk is een zoeken naar taal en betekenis, naar herstel van vertrouwen, naar een terug veilig verbinden met zichzelf en belangrijke anderen. Al wat kan helpen om terug grond onder de voeten te krijgen. Daarom werk ik ook lichaamsgericht.

Ik ben tevens erkend zorgverlener bij het Transgender Infopunt. Transgender personen en mensen uit hun omgeving kunnen bij mij terecht met hun (zorg)vragen over genderontwikkeling, genderidentiteit, transitie, en aanverwante thema’s. Een zoektocht naar je eigen genderidentiteit gaat niet zelden gepaard met een verhoogde psychische kwetsbaarheid, stressklachten en relationele problemen. Ook in deze begeleidingen staat het (opnieuw) verbinding aangaan met jezelf en belangrijke anderen centraal. Ik schrijf, indien gewenst, verwijsbrieven voor behandelende artsen (hormonen en chirurgie). Deze brief is steeds deel van een therapeutisch proces, dat vertrekt vanuit een hulpvraag en dat minstens een aantal sessies duurt.

Therapie is voor mij figuurlijk maar ook letterlijk mensen terug in beweging brengen zodat de dingen terug mogen en kunnen gaan stromen."

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x