Lichaamstherapie

Maak jij moeilijk verbinding met je lichaam? Heb je gedachten die zorgen voor een negatief lichaamsbeeld? Voel jij je beperkt door je lichaam? Een trauma kan vele gevolgen hebben. Ook stress of een disbalans in je leven kan ervoor zorgen dat je je niet meer op je gemak of thuis voelt in je lichaam. Tenslotte heb je maar één lichaam. Stap voor stap leer jij je lichaam kennen en maak je opnieuw verbinding met je lichaam. Ludwina begeleidt je om toe te werken naar een gezonde relatie met je lichaam.

Maar ook fysieke blokkades en ongemak kunnen je algemeen functioneren belemmeren. Blijf niet zitten met lichamelijke pijn. Bij de behandeling van pijn of andere fysieke ongemakken, kijken we verder dan louter de lichamelijke klachten. Ook emoties spelen een belangrijke rol. Zo kunnen rug- en nekklachten bijvoorbeeld stress gerelateerd zijn. Deze aandoeningen verhelpt Ann via evidence based methoden zoals EMMETT Techniek.
EMMETT:
Een combinatie van directe druk en zachte draaibewegingen om specifieke spiergroepen te ontspannen en het lichaam weer in balans te brengen. Meeste pijn en blokkades verdwijnen na 1-3 sessies.
Pijn en ongemak: rug, hoofd, schouder, knie, voet, enkels, darmen, sinussen, nek, bekkenbodemklachten.
Vochtophoping, blaasproblemen.
Vermoeidheid, gewrichtspijn, spierpijn, fibromyalgie, CVS, en nog veel meer...


Lichaamsbewustzijn:
Gesprekstherapie in combinatie met meer voelen en bewustwording van wat er speelt in het lichaam via o.a. ademhalingstechnieken en ademhalingsoefeningen om terug in verbinding te komen met je lichaam.Gendervragen, dysmorfofobie (verstoorde lichaamsbeleving), stress, trauma, angst, lichamelijke dissociatie, negatief lichaamsbeeld, ademhalingsproblemen, hyperventilatie, paniek/angst, stress.Maak hier kennis met onze therapeuten en hun expertise:
Ann - Lichaamstherapeute

"Wat ik ontzettend graag doe en tevens ook goed in ben zijn behandelingen met de EMMETT-techniek. Het is een verbazingwekkend zachte en gevoelige spierontspanningstechniek.
Er wordt een zachte aanraking uitgeoefend op de specifieke EMMETT-punten om pijn en ongemak te verminderen, beweging te verbeteren of gespannenheid en beperkte mobiliteit op te heffen. Daardoor komen interne orgaansystemen en spiersystemen van het lichaam weer in balans en zal de levenskwaliteit verbeteren. Ik geef een impuls aan het bindweefsel dat elk orgaan, elk bot, elk gewricht en elke spier omvat en die impulsen kan doorgeven. 

Terwijl de lichte druk op de huid wordt doorgegeven aan het bindweefsel en even wordt vastgehouden, kunnen blokkades loskomen en kan het lichaam in korte tijd het evenwicht hervinden. Het zenuwstelsel geeft de stimulatie door aan het brein, waar verdere verwerking plaatsvindt. Het resultaat is vaak een direct voelbare positieve verandering in het lichaam. Ik sta nog steeds versteld van de resultaten van deze eenvoudige en zachte techniek."

Wat is de EMMETT-techniek?

Deze behandelmethode prikkelt het neuro-musculaire systeem zodanig dat het leidt tot een zo optimaal mogelijke homeostase (het in evenwicht zijn van alle functies in het lichaam, zoals temperatuur, zuurgraad, bloeddruk en ademhaling) en het vermogen van het lichaam dit evenwicht te behouden, ondanks omgevingsinvloeden. 

Vanuit de wetenschap met betrekking tot de ‘critical point analysis’ is bekend dat, in een uiterst complex systeem als het lichaam, de juiste aanraking van een specifiek ‘critical point’(receptoren) kan leiden tot grootse effecten. En juist deze benadering volgt de Emmett Techniek, de prikkeling van een tweetal receptoren, de sensorische en de musculaire. Deze groepen van receptoren kruizen elkaar veelvuldig op diverse punten van het lichaam, welke cruciaal blijken te zijn waar het gaat om het deblokkeren van spieren, pezen, organen, botten en vaak zelfs emoties.

Bij de Emmett Techniek wordt een combinatie van directe (uiterst zachte) druk en zachte draaibewegingen gebruikt om specifieke spiergroepen te ontspannen en het lichaam weer in balans te brengen. De resultaten zijn vaak spectaculair en kunnen direct optreden. Veel cliënten ervaren al tijdens de behandeling pijnvermindering en een toegenomen souplesse.


Ludwina – Lichaamsgericht psychotherapeut – Genderzorg

"Mensen komen vaak in therapie met kwetsuren of blokkades die hen hinderen in het dagelijkse leven, op het werk, in contact en relatie met anderen. Wat cliënten – soms diepgaand – gekwetst heeft, laat zijn sporen na in het lichaam – stress, onrust, druk, lichamelijke klachten… Deze signalen zijn een leidraad in het therapeutische proces. Via gesprek en met (onder andere) ademhalingstechnieken werk ik met cliënten aan bewustwording van wat er speelt in hun lichaam en help ik hen er mee aan de slag te gaan. Mijn werk is een zoeken naar taal en betekenis, naar herstel van vertrouwen, naar een terug veilig verbinden met zichzelf en belangrijke anderen. Al wat kan helpen om terug grond onder de voeten te krijgen. Daarom werk ik ook lichaamsgericht.

Ik ben tevens erkend zorgverlener bij het Transgender Infopunt. Transgender personen en mensen uit hun omgeving kunnen bij mij terecht met hun (zorg)vragen over genderontwikkeling, genderidentiteit, transitie, en aanverwante thema’s. Een zoektocht naar je eigen genderidentiteit gaat niet zelden gepaard met een verhoogde psychische kwetsbaarheid, stressklachten en relationele problemen. Ook in deze begeleidingen staat het (opnieuw) verbinding aangaan met jezelf en belangrijke anderen centraal. Ik schrijf, indien gewenst, verwijsbrieven voor behandelende artsen (hormonen en chirurgie). Deze brief is steeds deel van een therapeutisch proces, dat vertrekt vanuit een hulpvraag en dat minstens een aantal sessies duurt.

Therapie is voor mij figuurlijk maar ook letterlijk mensen terug in beweging brengen zodat de dingen terug mogen en kunnen gaan stromen."

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x