Osteopathie

Klachten: blokkade en pijn van rug, nek, gewrichten en spieren. Darmobstructie, orgaanproblemen. Hoofdpijn, zenuwpijn. Vocht vasthouden en nog veel meer...

Bij de behandeling van pijn of andere fysieke ongemakken, kijken we verder dan louter de lichamelijke klachten. Ook emoties spelen een belangrijke rol. Zo kunnen rug- en nekklachten bijvoorbeeld stress gerelateerd zijn. Deze aandoeningen verhelpen we via evidence based methoden zoals Osteopathie. Daar waar er medisch gezien onvoldoende of geen oorzaak voor lichamelijke klachten gevonden kan worden, helpen de therapeuten van Puur Zuid je verder. Pijn of vermoeidheid kan een reactie zijn op dat wat in het lichaam verscholen zit. Door het lichaam aan te spreken en te activeren, komt er ook beweging in de blokkades die je ervaart.

Wat is osteopathie? Osteopathie is een holistische manuele combinatiebehandeling van bindweefsel, lymfe, organen, meridianen, spieren, bloedvaten, gewrichten, wervels, ... om 1 klacht op verschillende lagen op te lossen. Via osteopathie, ademhalingswerk, craniosacrale therapie en helende muziek gaan we inzinken in lichaam en geest. Hierdoor wordt er ruimte gemaakt en ervaar je opnieuw balans tussen lichaam en geest.

Maak hier kennis met onze therapeuten en hun expertise:
Pieter - Osteopaat

"Bij mij kan je terecht voor osteopathische behandelingen, maar dan anders benaderd. In de eerste plaats behandel ik dus de gekende aandoeningen van spieren en gewrichten: rug- en nekklachten, tenniselleboog, ... Ik probeer hierin steeds te streven naar een mooi evenwicht tussen manuele technieken enerzijds en het aanbieden van zachte bindweefselbewegingen vanuit de osteopathie anderzijds.

Osteopathie focust zich op het bindweefsel, de organen, bloedvaten, spieren, gewrichten, energiebanen, ... Mijn focus ligt hier op het in evenwicht brengen van alle weefsels in het lichaam. Met osteopathie ga ik net dat laagje dieper dan kinesitherapie. Ik zorg ervoor dat je vrij bent van blokkades, musculaire spanning en dat je inzicht krijgt over de oorzaak van je klachten. Ik heb me verdiept in deze behandelingen om de cliĆ«nt op een zo holistisch mogelijke wijze te helpen waarbij het zelfregulerend vermogen van het lichaam centraal staat.

Verder kijk ik graag naar wie jij bent en hoe jouw balans is. Ik neem ruim de tijd om te luisteren naar je verhaal. Buiten je lichaam probeer ik ook jouw spirit te zien. Ik zeg altijd 10% is wat ik zie en 90% is alles wat er gebeurd is in jouw leven en hoe je nu in het leven staat."


keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x