Relatietherapie

Als mens verlangen we allemaal naar een relatie waarin we ons veilig voelen, thuiskomen, groeien, rust vinden, plezier maken, het leven kunnen beleven. Ieder van ons heeft daarin zijn eigen verwachtingen. Als je aan een relatie begint, hoop je dat deze steeds aan jullie verwachtingen zal blijven voldoen. Wanneer stress, veranderingen, een druk leven en uitdagingen van buitenaf een relatie danig onder druk zetten, kan het lijken of de verbinding verwaterd is en de liefde verdwenen. Ongemakkelijke stiltes of hevige conflicten komen dan meer op de voorgrond te staan. Soms vinden jullie als koppel hiervoor zelf een oplossing, soms blijven jullie worstelen en hebben jullie nood aan iemand die meekijkt naar wat er eigenlijk gebeurt tussen jullie. Dan kan relatietherapie een helpende hand bieden.

Bij Puur Zuid starten we met het inzichtelijk maken van mogelijke onderliggende oorzaken van de problemen die je als koppel ervaart. Tijdens de gesprekken nemen we de tijd om de kern van patronen te analyseren en stap voor stap aan een brug van verbinding en liefde te bouwen. Daarnaast zoomen we in op elkaars blinde vlek en mogelijke blokkades in de relatie. Tijdens de relatietherapie werken we aan de basis van een gezonde relatie, met je partner en jezelf. Het doel? Een gebalanceerde relatie met liefde als basis.

Elke – Integratief psychotherapeut & relatietherapeut

"Met een nieuwsgierige persoonlijkheid kijk ik steeds met een open blik naar de interactie tussen partners in een relatie. Respectvol luisteren naar jullie verhaal, jullie hulpvraag en de context is wat mijn therapeutisch handelen kenmerkt, steeds vanuit een meerzijdige partijdigheid. 

Naast mijn vierjarige opleiding als psychotherapeute in de Interactionele Vormgeving, heb ik me gespecialiseerd in familieopstellingen, trauma-opstellingen en integratieve koppeltherapie. Voor koppelbegeleidingen in relatietherapie gebruik ik als basis de Emotionally Focussed Therapy (EFT), met een focus op de hechtingsbehoeften en -emoties. Daarnaast komen andere technieken aan bod zoals opstellingenwerk, dramatechnieken, creatieve interventies, verstillingsmomenten en contextueel werk. 

Tijdens dit proces gaan we op zoek naar de meest passende aanpak bij ieders vraag. Jullie verlangen om veilig te verbinden geeft de aanzet om terug bij elkaar te komen en een nieuw ritme te zoeken. De verbindingsgesprekken ondersteunen hechtingsreacties die op hun beurt jullie persoonlijke groei en heling vergroten.

Een waarde als liefde staat voor mij op de voorgrond. Een mens kan niet persoonlijk groeien zonder liefde voor zichzelf, de ander en de omgeving. Daarnaast gebruik ik vertraging om tot een dieper inzicht en bewustwording te komen."


keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x