Yoga & Mindfulness

Klachten: Stress, onrust, angst, vermoeidheid, darmklachten, laag zelfbeeld, concentratieproblemen, hormonale disbalans, slecht slapen, onzekerheid, spierpijn, burn-out, verdriet

Mindfulness: Combinatie van coaching, meditatie- en ademhalingsoefeningen en zachte bewegingen. Ervaring is niet vereist. Een heldere geest in meditatie is de rode draad doorheen de sessie.

Yoga: Een langzame en ontspannende flow of een meer dynamische, energieke flow: de 1 op 1 yoga sessies worden steeds volledig afgestemd op jouw innerlijke wensen. Ervaring is niet vereist. Bewust bewegen en ademhalen vormen steeds het uitgangspunt van de sessie.

Heb jij behoefte aan wat meer ondersteuning bij jouw yoga beoefening? Of wil je graag starten met yoga maar heb je geen idee waar te beginnen? Dan ben je helemaal welkom bij Wouter voor 1-op-1 yoga sessies. Ook als je behoefte hebt aan meer rust in je hoofd of je graag de voordelen van mindfulness wil ontdekken, zet Wouter de deuren van Puur Zuid in Antwerpen wagenwijd open voor je. Wees welkom en ontdek wat yoga en mindfulness kunnen betekenen voor je lichaam en geest.

Mindfulness Antwerpen - Meditatie Antwerpen - Yoga Antwerpen


Wouter - Yoga & life coach

"Dat gevoel wanneer je aankomt op het werk en niet meer weet hoe je er überhaupt bent geraakt? Je kent het vast. In onze razendsnelle en drukke samenleving functioneren we steeds vaker op de automatische piloot. Zo laten we de kleine, vreugdevolle momenten aan ons voorbijgaan en raken we vast in een reactief patroonHet resultaat? We handelen op basis van oude gewoontes en onbewuste triggers die ons steeds weer dezelfde problemen opleveren en negatieve gevoelens bezorgen. Bij stressvolle gebeurtenissen reageren we onbewust vanuit het fight-flight-freeze overlevingssysteem. Deze chronische stress zorgt op zijn beurt weer voor symptomen als slapeloosheid, lichamelijke klachten, prikkelbaarheid, concentratieproblemen, ... .

Mindfulness staat het toe om wakker te worden uit deze automatische piloot, zodat we ons bewuster kunnen worden van lichaamssensaties, gevoelens en gedachten, van moment tot moment. Wanneer we bewust de stilte opzoeken en onze aandacht trainen, kunnen we de touwtjes weer in handen nemen en gaandeweg meer connectie maken met wie we zijn en hoe het met ons gesteld is. Dit staat het toe om over te schakelen van reactieve, naar responsieve manieren van reageren. Mindfulness kan gaandeweg de kwaliteit van het leven verbeteren, je leren omgaan met moeilijke emoties, je energiepeil en concentratie verhogen en ervoor zorgen dat je meer vreugde kan ervaren.

Zoek je hulp bij yoga? Privé yoga helpt je bij gezondheidsproblemen, stressgerelateerde klachten en blessures, maar ook als je een meer persoonlijke begeleiding wilt in je yoga practice. Door middel van aangepaste houdingen, ademhalingstechnieken en meditatieoefeningen, helpt privé yoga je bij het verbeteren van je flexibiliteit, kracht, balans en innerlijke rust.

Als yoga en life coach, ga ik steeds met jou aan de slag vanuit een holistische benadering: het zijn alle onderlinge systemen tezamen die voor balans zorgen. Samen nemen we jouw unieke levensstijl onder de loep, leren we stap voor stap de aandachtsspier te trainen en integreren we mind- body technieken om bewuster te leven. Door middel van een gepersonaliseerde aanpak werk ik met een combinatie van gesprekstherapie, meditatie, yoga en ademhalingstechnieken.

Hierbij tracht ik steeds de eeuwenoude oosterse kennis op een realistische en gegronde manier toe te passen op onze moderne, westerse samenleving. In een wereld waar alles op volle toeren draait, maken we samen de tijd om te vertragen en naar binnen toe te keren. Of je reeds ervaring hebt met mindfulness of niet: ik ontmoet je steeds waar jij bent in jouw proces!"

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x