Kinesist Antwerpen

Manuele therapie – Respiratoire therapie – Lymfedrainage – Dry needling – EMMETT

Klachten: rug- en nekpijn, stressklachten, cvs, fibromyalgie, ademhalingsproblemen (hyperventilatie, mucoviscidose), … 

Bij de behandeling van pijn of andere fysieke ongemakken, kijken we verder dan louter de lichamelijke klachten. Ook emoties spelen een belangrijke rol. Zo kunnen rug- en nekklachten bijvoorbeeld stress gerelateerd zijn. Deze aandoeningen verhelpen we via kinesitherapie en andere evidence based methoden zoals EMMETT Techniek. Daar waar er medisch gezien onvoldoende of geen oorzaak voor lichamelijke klachten gevonden kan worden, helpen de therapeuten van Puur Zuid je verder. Pijn of vermoeidheid kan een reactie zijn op dat wat in het lichaam verscholen zit. Door het lichaam aan te spreken en te activeren, komt er ook beweging in de blokkades die je ervaart.

Maak hier kennis met onze therapeuten en hun expertise:
Leonie - Kinesitherapeute

"Ik ben gespecialiseerd in respiratoire kinesitherapie. Mensen die problemen hebben met ademhalingscontrole door een aandoening, stress of tijdens inspanning kunnen bij mij terecht. Naast het aanleren van controle en dus het stimuleren van het lichaamsbewustzijn hierrond, behandel ik ook patiënten met mucusproblemen. Bijvoorbeeld mucoviscidose, immuundeficiënties, post-pneumonie, RSV, astma, COPD. 

Ik behandel ook cliënten via lymfedrainage die klachten hebben van oedeem. Deze zachte massagetechniek activeert het lymfesysteem meer. Dit wil zeggen dat het lichaam vocht gaat afvoeren. Als een lichaam vocht ophoudt wil dat zeggen dat de natuurlijke drainage van lymfe verstoord is. Dit kan ervoor zorgen dat er bepaalde lichaamsdelen gaan opzwellen, ontsteken of dat een genezingsproces niet goed verloopt omdat de afvalstoffen niet afgevoerd worden.

Manuele therapie focust zich op de spieren en gewrichten. Mijn focus ligt hier op rugproblemen. Ik zorg ervoor dat je vrij bent van blokkades, musculaire spanning en dat je tools meekrijgt voor thuis om op lange termijn je probleem zelf onder controle te krijgen. Ik heb me verdiept in deze behandelingen om de cliënt op een zo holistisch mogelijke wijze te helpen."

Anke - Kinesitherapeute

"Bij mij kan je terecht voor algemene kinesitherapeutische behandelingen, maar dan anders benaderd. In de eerste plaats behandel ik dus de gekende aandoeningen van spieren en gewrichten: rug-en nekklachten, post-operatieve revalidatie, tenniselleboog, een verstuikte enkel,... Ik probeer hierin steeds te streven naar een mooi evenwicht tussen manuele technieken enerzijds en het aanbieden van gepaste oefentherapie anderzijds. 

Ik heb me ook gespecialiseerd in Dry Needling. Met een dunne acupunctuurnaald wordt er in de verdikte gespannen spier geprikt waardoor de spier langzamerhand de spanning loslaat. Het triggerpoint wordt als het ware getriggerd waardoor de spier ontspant. Deze behandeling is heel effectief bij rug-en nekklachten, evenals chronisch gespannen spieren.

Ik hecht veel belang aan tijd maken voor mijn cliënten. Ik merk dat dit in de doorsnee kinepraktijk niet altijd het geval is. Ik geloof dat een succesvolle behandeling start bij het opbouwen van een vertrouwensband tussen therapeut en cliënt."


keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x