Kinesist Antwerpen

kine Antwerpen - kinesist Antwerpen - osteopaat Antwerpen

Holistische kinesitherapie en osteopathie

Bij de behandeling van pijn of andere fysieke ongemakken, kijken we verder dan louter de lichamelijke klachten. Ook emoties spelen een belangrijke rol. Zo kunnen rug- en nekklachten bijvoorbeeld stress gerelateerd zijn. Deze aandoeningen verhelpen we via evidence based methoden zoals EMMETT Techniek.

Daar waar er medisch gezien onvoldoende of geen oorzaak voor lichamelijke klachten gevonden kan worden, helpen de therapeuten en kinesisten van Puur Zuid je verder. Pijn of vermoeidheid kan een reactie zijn op dat wat in het lichaam verscholen zit. Door het lichaam aan te spreken en te activeren, komt er ook beweging in de blokkades die je ervaart.

Pieter - Osteopaat

"Bij mij kan je terecht voor osteopathische behandelingen, maar dan anders benaderd. In de eerste plaats behandel ik dus de gekende aandoeningen van spieren en gewrichten: rug- en nekklachten, tenniselleboog, ... Ik probeer hierin steeds te streven naar een mooi evenwicht tussen manuele technieken enerzijds en het aanbieden van zachte bindweefselbewegingen vanuit de osteopathie anderzijds.

Osteopathie focust zich op het bindweefsel, de organen, bloedvaten, spieren, gewrichten, energiebanen, ... Mijn focus ligt hier op het in evenwicht brengen van alle weefsels in het lichaam. Met osteopathie ga ik net dat laagje dieper dan kinesitherapie. Ik zorg ervoor dat je vrij bent van blokkades, musculaire spanning en dat je inzicht krijgt over de oorzaak van je klachten. Ik heb me verdiept in deze behandelingen om de cliĆ«nt op een zo holistisch mogelijke wijze te helpen waarbij het zelfregulerend vermogen van het lichaam centraal staat.

Verder kijk ik graag naar wie jij bent en hoe jouw balans is. Ik neem ruim de tijd om te luisteren naar je verhaal. Buiten je lichaam probeer ik ook jouw spirit te zien. Ik zeg altijd 10% is wat ik zie en 90% is alles wat er gebeurd is in jouw leven en hoe je nu in het leven staat."


Op zoek naar een kinesist in de buurt van Antwerpen?

Vakkundig team met een multidisciplinaire aanpak. Puur Zuid beschikt bovendien over een prachtig pand met ruime behandelkamers in het centrum van Antwerpen.

Anouk V.

Behandeltechnieken kine praktijk

Osteopathie

Een holistische combinatiebehandeling van bindweefsel, lymfe, organen, meridianen, spieren, bloedvaten, gewrichten, wervels, ... om 1 klacht op verschillende lagen op te lossen.

Klachten: Blokkade en pijn van rug, nek, gewrichten en spieren. Darmobstructie, orgaanproblemen. Hoofdpijn, zenuwpijn. Vocht vasthouden en nog veel meer.

Osteopaat: Pieter Argeerts

Bel 0472 65 72 63

Mail pieter@puurzuid.be

osteopathie Antwerpen - osteopaat Antwerpen

EMMETT

Een combinatie van directe druk en zachte draaibewegingen om specifieke spiergroepen te ontspannen en het lichaam weer in balans te brengen. Meeste pijn en blokkades verdwijnen na 1-3 sessies.

Klachten: Pijn en ongemak aan rug, hoofd, schouder, knie, voet, enkels, darmen, sinussen, nek of bekkenbodem. Vochtophoping en blaasproblemen. Vermoeidheid, gewrichtspijn, spierpijn, fibromyalgie, CVS en nog veel meer.

Therapeut: Ann Bogaerts

Bel 0491 36 70 22

Mail ann@puurzuid.be

Yoga & Mindfulness

Ademhalingstherapie door een combinatie van lichaamsbewustzijn, ademhalingsoefeningen en ademhalingscontrole. Bewust bewegen en ademhalen zorgen voor een heldere geest.

Klachten: Ademhalingsproblemen, hyperventilatie, paniek, angst, stress en vermoeidheid.

Yoga & mindfulness coach: Olivia Fonseca

osteopathie Antwerpen - osteopaat AntwerpenOp zoek naar een kinesist in de buurt van Antwerpen?

Mooie nieuwe praktijk en een echte aanwinst voor 't stad! Ik ben zeer goed geholpen en heb daarnaast ook veel inzichten verkregen die me hebben geholpen om de oorzaak van mijn klachten aan te pakken. 

Roy V.

Lymfedrainage

Zachte massage van de lymfe in het lichaam voor het afvoeren van vocht en het losmaken van bindweefsel.

Klachten: Oedeem, vochtophoping, gezwollen organen en verkleving van de fascia.

Lichaamstherapeut: Ann Bogaerts

Energie healing

Ontspannende behandeling waarbij door zachte aanraking energie gestuurd wordt naar dat wat heling nodig heeft in het emotionele, fysieke of spirituele veld.

Klachten: Stress veroorzaakt door trauma, pijnlijke gebeurtenissen, ziekte, conflict met anderen of in jezelf, negatief denken, negatieve emoties, burn-out, onrust, kwaadheid, verdriet, ...

Osteopaat: Pieter Argeerts

kine Antwerpen - kinesist Antwerpen - osteopaat Antwerpen

Over Puur Zuid

- Voor een lichaam en geest in balans -

Wat?

Puur Zuid is een praktijkhuis voor persoonlijke groei en geestelijke & lichamelijke gezondheid.

Wie?

Voor iedereen die zijn of haar levenskwaliteit wil verbeteren en zichzelf wil ontplooien. Wij zijn er voor jou. We werken zowel met jongeren, volwassenen, koppels als gezinnen.

Waar?

Het praktijkhuis is gelegen in een karakteristiek herenhuis op 't Zuid in Antwerpen en is makkelijk bereikbaar met de auto (vlakbij afrit Antwerpse Ring) en het openbaar vervoer (tram en bus).

Waarom?

De therapeuten van Puur Zuid zijn complementair en werken holistisch in het belang van jouw ontwikkeling en hulpvraag.

Contacteer ons voor een verkennend gesprek of een behandelingstraject op maat.

kine Antwerpen - kinesist Antwerpen - osteopaat Antwerpen

Puur Zuid is een multidisciplinaire praktijk

Wat je hulpvraag ook is, je komt steeds terecht bij een ervaren en betrokken expert. We luisteren, stellen open vragen en bepalen samen de juiste vervolgstappen om jouw doelen te realiseren. Het team van Puur Zuid maakt je bewust van de kracht in jezelf. Wij planten het zaadje dat je met voldoende water en licht volledig zelf kunt oogsten. 

Puur Zuid is ontstaan vanuit de holistische overtuiging dat jij de beste behandeling geniet, wanneer alle therapeuten die betrokken zijn bij jouw ontwikkeltraject, samen overleggen en met elkaar afstemmen. We werken steeds vanuit dezelfde invalshoek aan jouw geestelijke en lichamelijke gezondheid. Zo wordt je persoonlijke groei telkens versterkt met de kennis en inzichten van specialisten in fysieke en mentale zorg.

Op zoek naar een multidisciplinaire praktijk in de buurt van Antwerpen?

Contacteer ons

kine Antwerpen - kinesist Antwerpen - osteopaat Antwerpen

Puur Zuid | Kinesist Antwerpen

Welkom bij Puur Zuid, praktijkhuis voor geestelijke en lichamelijke gezondheid! Onze therapeuten zijn complementair en werken nauw samen in het belang van jouw vooruitgang.

Puur Zuid Praktijkhuis

Leopold de Waelstraat 28
2000 Antwerpen

Contacteer ons voor een verkennend gesprek of een behandelingstraject op maat.

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van onze workshops en updates.

kine Antwerpen - kinesist Antwerpen - osteopaat Antwerpen

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x