Psycholoog Antwerpen

psycholoog Antwerpen - psychotherapie Antwerpen - psychotherapeut Antwerpen - therapie Antwerpen

Therapie in Antwerpen

Voel je je moe, ervaar je stressklachten of heb je last van chronische pijn? Worstel je regelmatig met neerslachtigheid en heb je het gevoel op een dwaalspoor te zitten? Ervaar je een gevoel van disconnectie met je lichaam of gedachtegang? Heb je nood aan meer verbinding en ben je op zoek naar een betere balans in je leven? Zoek je een expert in eetstoornissen of traumaverwerking? Of wil je een behandelingstraject opzetten met een ervaren coach of psychotherapeut? 

Wij zetten de deuren van ons praktijkhuis graag voor je open. Je komt terecht in een veilige en warme omgeving waar er een groot respect is voor jouw denken, voelen en zijn. Onze therapeuten van Puur Zuid zijn complementair en werken nauw samen in het belang van jouw vooruitgang. Door deze holistische behandelingswijze, is ons praktijkhuis jouw centrale toevlucht voor al je klachten. In samenspraak met jou stellen we een gepersonaliseerd traject op dat volledig gericht is op jouw behoeften. Zo kan jij helemaal op eigen tempo tot de puurste versie van jezelf komen.

Op zoek naar een psychotherapeut in de buurt van Antwerpen?

Vakkundig team met een multidisciplinaire aanpak. Puur Zuid beschikt bovendien over een prachtig pand met ruime behandelkamers in het centrum van Antwerpen

Anouk V.

Behandeltechnieken psycholoog / psychotherapeut

Stress & Burnout coaching

Oefeningen, inzichten en bewustwording in je huidige leefritme. Concrete aanpak van je stressoren. Terug in verbinding komen met jezelf en zo op tijd de lichamelijke signalen van je lichaam aanvoelen bij stress d.m.v. lichaamsbewustzijn.

Klachten: Stress, burnout, uitputting, lichamelijke klachten door stress, perfectionisme, druk leggen op jezelf, prestatiedrang, ...

Psychotherapeut en burnout coach: Katrien Van Brempt

Loopbaanbegeleiding

We nemen je talenten onder de loep en kijken welke invloed stress heeft op je werk. We bekijken van dichterbij hoe een gezonde work-life balans precies werkt en hoe je ermee kan omgaan.

Klachten:  Burnout, boreout, stress, uitputting, nood aan ander werk, perfectionisme, druk leggen op jezelf, prestatiedrang, ...

Psychotherapeut en loopbaancoach: Katrien Van Brempt

Bel 0498 70 55 34

Mail katrien@puurzuid.be

Burn-out of stress behandelen met een psycholoog in Antwerpen?

Hypnose

De geest vatbaar maken voor suggesties om bepaalde geestelijke patronen te veranderen of te doorbreken. Een krachtige katalysator naast andere vormen van therapie.

Klachten: Angsten, trauma, beperkende overtuigingen, negatief zelfbeeld, gebrek aan zelfvertrouwen en zelfzorg, vervelende gewoontes zoals nagelbijten, eetproblemen, verslavingen, depressie, burn-out, prestatiemoeilijkheden, omgaan met ziekte, claustrofobie, slaapstoornissen, ...

Hypnose therapeut: Els Verschueren

Bel 0492 47 26 53

Mail elsverschueren@puurzuid.be

Traumatherapie

Als praktijkhuis zijn wij diep gespecialiseerd in het verwerken van trauma's. Ze brengen vaak verschillende mentale en fysieke langetermijngevolgen met zich mee en zijn ook meestal de oorzaak hiervan. Kleine triggers in het dagelijkse leven kunnen ervoor zorgen dat je het trauma onbewust of bewust op verschillende manieren herbeleeft. Onze trauma therapeuten luisteren met open houding naar je klachten en stellen een behandelingstraject op maat voor. Zowel hypnose als lichaamsgerichte methodes kunnen onderdeel zijn van dit traject.

Psych K & Matt Hudson

Twee verbluffend eenvoudige methodes om je overtuigingen te herschrijven en via visualisatie belemmerende trauma's of emoties te helen.

Klachten: Trauma, beperkende overtuigingen, negatief zelfbeeld, belemmerende emoties (woede, schaamte, schuld, ...)

Trauma therapeut: Ann Bogaerts

Access Bars

Het aanraken van 32 drukpunten op je hoofd voor een ultieme ontspanning en rust in hoofd en lichaam.

Klachten: Onverwerkte emoties, concentratieproblemen, slaapstoornissen, ...
Voornamelijk behoefte aan rust in hoofd en lichaam.

Trauma therapeut: Ann Bogaerts

Energy healing

Ontspannende behandeling waarbij door zachte aanraking energie gestuurd wordt naar dat wat heling nodig heeft in het emotionele, fysieke of spirituele veld.

Klachten: Trauma, negatief zelfbeeld, angsten, onverwerkte emoties, ...

Therapeut: Anneke Torfs

Brainspotting

Een krachtige oogmethode die zich richt op de verwerking van trauma en blokkades door die gebieden in de hersenen te bereiken.

Klachten: Trauma, negatief zelfbeeld, angsten, onverwerkte emoties, ...

Therapeuten: Ludwina Degryse en Els De Ryck

Traumatherapie opstarten met een psycholoog in de buurt van Antwerpen? 

psycholoog Antwerpen - psychotherapie Antwerpen - psychotherapeut Antwerpen - therapie Antwerpen

Psychotherapie

Bij Puur Zuid starten we met het verkennen van mogelijke onderliggende oorzaken van de problemen die je ervaart. Tijdens de gesprekken nemen we de tijd om de kern van patronen te analyseren en stap voor stap aan je innerlijke bewustwordingsproces te bouwen. Daarnaast zoomen we in op de diepgaande impact van een trauma of een blokkade op je leven. Onze copingmechanismen bepalen in grote mate hoe we ons verhouden tot onszelf en onze omgeving. Tijdens de therapiesessies werken we aan de basis van een gezonde relatie, met je naasten en jezelf. Het doel? Een evenwichtige balans tussen denken, voelen en actie.

Klachten: Depressie, burn-out & stress, gendervragen, identiteitsvragen, levensvragen, relatieproblemen, ...

Psychotherapeuten: Elke Van Avondt, Ludwina Degryse, Els De Ryck en Katrien Van Brempt

Op zoek naar een psycholoog in de omgeving van Antwerpen?

Eetstoornisbegeleiding

Word je gehinderd door eetstoornissen zoals anorexia of boulimia? Wil je je beter in je vel voelen en je eetpatroon veranderen? Wil je actief werken aan de onderliggende triggers van de problemen die je ervaart? Als je klaar bent om die nieuwe weg in te slaan, ben je bij onze ervaren voedingstherapeute aan het juiste adres. Tijdens de sessies focussen we ons volledig op wat nodig is om jouw gevoel en denken op één lijn te brengen. Op die manier krijg je de nodige inzichten in vastgelopen patronen. Calorieën tellen en voedingsschema’s opstellen, passen daarom niet in dit begeleidingstraject. Klaar voor verandering? We werken graag met jou aan een doorbraak!

Klachten: Eetstoornissen (anorexia, boulimia, binge-eating), emo-eten, pica, ...

Voedingstherapeute: Dhawli Saeyvoet

Mail dhawli@puurzuid.be

psycholoog Antwerpen - psychotherapie Antwerpen - psychotherapeut Antwerpen - therapie Antwerpen

Over Puur Zuid

- Voor een lichaam en geest in balans -

Wat?

Puur Zuid is een praktijkhuis voor persoonlijke groei en geestelijke & lichamelijke gezondheid.

Wie?

Voor iedereen die zijn of haar levenskwaliteit wil verbeteren en zichzelf wil ontplooien. Wij zijn er voor jou. We werken zowel met jongeren, volwassenen, koppels als gezinnen.

Waar?

Het praktijkhuis is gelegen in een karakteristiek herenhuis op 't Zuid in Antwerpen en is makkelijk bereikbaar met de auto (vlakbij afrit Antwerpse Ring) en het openbaar vervoer (tram en bus).

Waarom?

De therapeuten van Puur Zuid zijn complementair en werken holistisch in het belang van jouw ontwikkeling en hulpvraag.

Contacteer ons voor een verkennend gesprek of een behandelingstraject op maat.

psycholoog Antwerpen - psychotherapie Antwerpen - psychotherapeut Antwerpen - therapie Antwerpen

Puur Zuid is een multidisciplinaire praktijk

Wat je hulpvraag ook is, je komt steeds terecht bij een ervaren en betrokken expert, psychotherapeut of psycholoog. We luisteren, stellen open vragen en bepalen samen de juiste vervolgstappen om jouw doelen te realiseren. Het team van Puur Zuid maakt je bewust van de kracht in jezelf. Wij planten het zaadje dat je met voldoende water en licht volledig zelf kunt oogsten. 

Puur Zuid is ontstaan vanuit de holistische overtuiging dat jij de beste behandeling geniet, wanneer alle therapeuten die betrokken zijn bij jouw ontwikkeltraject, samen overleggen en met elkaar afstemmen. We werken steeds vanuit dezelfde invalshoek aan jouw geestelijke en lichamelijke gezondheid. Zo wordt je persoonlijke groei telkens versterkt met de kennis en inzichten van acht specialisten in fysieke en mentale zorg.

Op zoek naar een multidisciplinaire praktijk in de buurt van Antwerpen?

Contacteer ons

psycholoog Antwerpen - psychotherapie Antwerpen - psychotherapeut Antwerpen - therapie Antwerpen

Puur Zuid | Psycholoog Antwerpen

Welkom bij Puur Zuid, praktijkhuis voor geestelijke en lichamelijke gezondheid! Onze therapeuten zijn complementair en werken nauw samen in het belang van jouw vooruitgang.

Puur Zuid Praktijkhuis

Leopold de Waelstraat 28
2000 Antwerpen

Contacteer ons voor een verkennend gesprek of therapie met een psycholoog op maat.

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van onze workshops en updates.

psycholoog Antwerpen - psychotherapie Antwerpen - psychotherapeut Antwerpen - therapie Antwerpen

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x